Arval omarmt nieuwe denktank ‘Mobility Observatory’

vrijdag 14 juni, 2019

Arval doopt haar ‘denktank’ Corporate Vehicle Observatory (CVO) om tot de mobiliteitsmonitor Arval Mobility Observatory. Deze monitor moet een onafhankelijk onderzoeks- en informatieplatform worden dat wereldwijd inzicht geeft in mobiliteitstrends, –oplossingen en –toepassingen.

Ook bij leasemaatschappijen staat tegenwoordig ‘brede mobiliteit’ centraal en draait het niet alleen meer om de leaseauto. Het is een ontwikkeling die bovendien snel gaat, zegt Yaël Bennathan van het Arval Mobility Observatory. “Tegenwoordig bieden we zowel mobiliteitsoplossingen voor bedrijven als reismogelijkheden voor individuen. Leaseauto’s zijn een onderdeel van die oplossing.”

Arval Mobility Observatory wordt gelanceerd als een nieuw, onafhankelijk onderzoeks- en inlichtingenplatform dat gedetailleerde inzichten moet bieden in de wereld van mobiliteit. Het vervangt het Franse Observatoire du Véhicule d’Entreprise, dat voor het eerst werd gelanceerd in 2002. Vorig jaar liet deze barometer nog een significante stijging zien van het aantal fleetmanagers dat telematica inzet ter bevordering van de veiligheid van zijn berijders.

Het nieuwe onderzoek richt zich op een brede doelgroep: niet alleen grotere bedrijven, maar ook kleinere ondernemingen, individuen, autofabrikanten, openbare instellingen, studenten en media. Bennathan benadrukt dat het observatorium autonoom en onafhankelijk opereert. “Maar de steun van Arval voor het observatorium is erg belangrijk om succesvol te zijn. Arval kan ons helpen door zijn gegevens en expertinzichten te delen, met respect voor de autonomie en onafhankelijkheid waarmee we willen opereren als een cross-industry denktank- en expertplatform.”

Categorie: Onderzoek
Labels: Arval, Arval Mobility Observatory