Van Mossel neemt leasegroep ZuidWest Lease over

donderdag 20 juni, 2019

Van Mossel Automotive Groep neemt een deel van mobiliteitsgroep Automotions over, waaronder de leasebedrijven die vallen onder de ZuidWest Lease Groep en Automotions Rent. Medio juli willen de partijen de transactie afronden.

Automotions is onderdeel van de BAGE Groep, en is officieel dealer van de merken Peugeot, Opel, Ford, Mercedes-Benz en smart. Daarnaast bieden ze leasing, verhuur, verzekeren, financieren en schadeherstel. De overname betreft een netwerk van zes schadeherstelbedrijven (inclusief twee 50% belangen), zes dealerbedrijven voor verkoop en onderhoud van de merken Opel en Ford, de leasebedrijven die vallen onder de ZuidWest Lease Groep en Automotions Rent.

De leasetak komt straks te vallen onder International Car Lease Holding (ICLH), het leasebedrijf van de Van Mossel Automotive Groep. Volgens Lennard van Oeveren, één van de drie dga’s van Automotions, zullen klanten van de leasegroep zeker de vruchten plukken van de schaalvoordelen die de integratie met ICLH zal bieden. “Voor de ruim 300 betrokken medewerkers geloven wij een stabiele toekomst te kunnen bieden bij Van Mossel Automotive Groep. En uiteraard geldt voor de klanten dat ze onveranderd de persoonlijke aandacht en service krijgen zoals ze dat gewend waren.”

Eerder deze week werd officieel bekend dat Van Mossel vorig jaar de Stern Groep heeft verdrongen van de eerste plaats in AUMACONS Dealerholding Top-100. Van Mossel realiseerde afgelopen jaar een verkoopgroei van 30 procent, onder andere door een reeks overnames.

Categorie: Marktcijfers / brancheberichten
Labels: Automotions, ICLH, Van Mossel Automotive Groep, ZuidWest Lease Groep