Amsterdam selecteert MaaS-dienst voor Zuidas

woensdag 3 juli, 2019

Het consortium van Radiuz, Amber en Over Morgen heeft de selectieronde van de gemeente Amsterdam gewonnen om vanaf 2020 een MaaS-dienst te starten op de Zuidas. Het maakt onderdeel uit van een landelijk programma in zeven regio’s in Nederland MaaS-diensten te laten ontstaan.

De gemeente Amsterdam wil Mobility as a Service (MaaS) inzetten om mensen uit hun eigen auto te krijgen. De Zuidas moet aftrappen, later moeten ook andere delen van Amsterdam volgen.

Met deze MaaS-dienst moeten reizigers straks via één platform, bijvoorbeeld een app, de hele reis (met de auto, fiets, deelmobiliteit en het openbaar vervoer) kunnen plannen, reserveren, boeken en betalen. Ook zorgt dit platform voor persoonlijk reisadvies en een gemakkelijke overstap tussen verschillende vervoermiddelen. Bovendien kunnen nieuwe vormen van mobiliteit, zoals deelfietsen, deelscooters, deelauto’s en (deel)taxi’s gemakkelijk aan het systeem worden toegevoegd.

Amsterdam werkt samen met de Vervoerregio en het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, dat een landelijk programma uitrolt om in zeven regio’s in Nederland MaaS-diensten te laten ontstaan. Amsterdam Zuidas is er een van. Met werkgeversvereniging ORAM en diverse grote (internationale) werkgevers in en om Zuidas hebben aangegeven bereid te zijn zo’n MaaS-dienst te willen aanbieden aan hun medewerkers.

Categorie: Mobility as a Service (MaaS)
Labels: Amber, Over Morgen, Radiuz