James Autoservice opent eerste (ev) Moobi Center

woensdag 3 juli, 2019

Het allereerste Moobi Center bij JAMES Autoservice Woerden is geopend. Het bedrijf zegt hiermee klaar te zijn voor de toekomst van elektrisch en hybride rijden. Dit jaar nog wil JAMES Autoservice Nederland in alle vestigingen een Moobi Center openen.

vlnr: Ronald Jochems (JAMES Autoservice), Roel Keunen (Moobi) en Jan Pels (James Autoserice Woerden)

Het Belgische Moobi is gespecialiseerd in onderhoud en service van volledig elektrische en hybride voertuigen en deelt die kennis met aangesloten JAMES-vestigingen. De samenwerking werd afgelopen februari aangekondigd. Zowel particulieren als fleetowners kunnen er ook terecht met vragen over elektrisch rijden, laadstations, mobiliteitspassen en welke vorm van mobiliteit het beste aansluit bij de behoefte. Door de samenwerking met Moobi krijgen alle JAMES-vestigingen in hoog tempo toegang tot mobiliteitsdiensten, trainingen en certificeringen met betrekking tot elektrisch vervoer.

Elk Moobi Center is onder andere herkenbaar aan een (snel)laadpaal bij twee oranjekleurige openbare parkeervakken, gereserveerd voor het laden van een elektrische of plug-in hybride auto. Daarnaast is in het bedrijf een touchscreen showwand te vinden met informatie over elektrisch rijden. Ook voor de aanschaf van diensten en producten, zoals bijvoorbeeld de huur of aanschaf van een eigen laadpunt, kan men er terecht.

Honderd vestigingen

Moobi maakt rechtstreeks afspraken met autofabrikanten om toegang te krijgen tot die benodigde data. Ook met nieuwe merken, met name omdat deze vaak geen eigen servicepunten hebben. Zo meldden beide organisaties onlangs dat elke JAMES-vestiging met Moobi Center een aflever- en servicepunt is voor de elektrische Carver. Ook een proefrit maken in een Carver is in de toekomst mogelijk: het Nederlandse stadvoertuig, dat nog het meest lijkt op de combinatie van scooter en auto, is immers alleen online te koop.

“De opening van ons eerste Moobi Center in Woerden markeert het begin van een landelijke uitrol. Nog dit jaar krijgen de huidige 72 vestigingen een Moobi Center in huis, waarmee wij voorbereid zijn op de toekomst. Ons doel is echter om door te groeien naar honderd vestigingen, zodat we elke rijder van een elektrische auto in Nederland kunnen bedienen met het vakmanschap en de goede service waar JAMES Autoservice bekend staat”, aldus Ronald Jochems, relatiemanager bij JAMES Autoservice Nederland.

Categorie: Aanbesteding / Tender
Labels: JAMES Autoservice, Moobi Center