Ook Toyota komt met elektrische bestelauto

dinsdag 9 juli, 2019

Toyota komt volgend jaar met een volledig elektrische versie van de bestelauto PROACE. In 2021 komt ook de elektrische PROACE CITY, wat de meest compacte versie uit de bedrijfswagenreeks wordt. Nederland krijgt de primeurs van deze elektrische reeks.

Toyota zegt met de nieuwe elektrische bestellers in te spelen op de veranderende behoeften en prioriteiten van gebruikers van lichte bedrijfswagens, vooral in stedelijke gebieden (lees: lage-emissievoorschriften, milieuzones). Met de toename van online bestellingen (zo’n 10 procent alleen al in 2018) een belangrijke trend. Een volledig elektrische bestelwagen gaat direct bijdragen aan een betere luchtkwaliteit in onze steden, aldus Toyota.

Overigens komt in oktober de ‘gewone’ Toyota PROACE CITY op de markt. Het maakt allemaal deel uit van een nieuw productoffensief, stelt Toyota in een persbericht. Met de gehele lijn (Hilux, PROACE familie en de Land Cruiser Van) bestrijkt het 76 procent van de marktvraag. Ook komt er een nieuwe merkstrategie voor lichte bedrijfswagens onder de naam Toyota Professional. Een nieuw showroomconcept, speciaal opgeleide dealermedewerkers, diverse showroommodellen en een nieuwe Toyota Professional website moeten zorgen voor een speciale ‘LCV-klantbeleving’.

Categorie: Bestelauto's / Logistiek
Labels: Toyota, Toyota PROACE