Rotterdam zet in op elektrische deel-brommobielen

dinsdag 16 juli, 2019

Na deelfietsen en deelscooters start in Rotterdam een proef met het delen van kleine elektrische (tweezits) voertuigen van Lev en deze maand is ook het free floating deelsysteem van Share’nGo van start gegaan met al even ‘bijzondere’ elektrische wagentjes.

De autootjes van Share’nGo; in China rijden er al 145.000 van rond

Deze nieuwe deelsystemen moeten een nieuwe manier worden om je in de stad te verplaatsen, stelt de gemeente Rotterdam. Het was gisteren wethouder Judith Bokhove die het officiële startschot gaf voor de nieuwe duurzame Lev-deeldienst. De autootjes zijn Biro’s, die ook in Amsterdam populair zijn. “We willen Rotterdam bereikbaar houden. Daarom geven we nieuwe deelconcepten een kans. De wagens van Lev kunnen goed stadsritjes met de auto vervangen”, aldus Bokhove.

In de Lev is ruimte voor 2 personen en een klein beetje bagage. De 100% elektrische wagens rijden maximaal 45 km/uur. Parkeren is gratis in het servicegebied. Met de app van Lev boek, ontgrendel en start je de Lev.

max 85 km/h

De deel-concurrent Share’nGo, sinds 4 juli actief in Rotterdam, heeft eveneens 2-zits autootjes, maar ze zijn net iets groter dan de Lev en ze kunnen max 85 km/h. Met dit free floating deelconcept (de auto’s kunnen overal worden achtergelaten) wordt een jaar lang geëxperimenteerd. Er rijden momenteel 20 auto’s rond, maar dat aantal loopt in de loop van het jaar op naar 150 auto’s. Share’nGo streeft ernaar uit te breiden naar andere steden in Nederland. De organisatie is al actief in China, waar er 145.000 (!) autootjes van rondrijden en in Italië is een park van rond de 3.500 actief in meerdere steden.

Categorie: Huur & Deelauto's
Labels: Lev, Share'nGo