Mobility Service Nederland omarmt slim laden app

maandag 5 augustus, 2019

Leasemaatschappij Mobility Service Nederland gaat voor haar EV-rijders de app van Jedlix inzetten die ervoor zorgt dat de auto automatisch op de groenste en goedkoopste momenten laadt. Op jaarbasis moet dat een berijder een besparing kunnen opleveren van 200 euro.

Mobility Service Nederland en Jedlix slaan de handen ineen om de ideale ‘slim laden ervaring’ te creëren voor de elektrische leaserijder, zoals de leasemaatschappij in haar persbericht stelt. “Als expert op het gebied van elektrische mobiliteit, is het voor ons van cruciaal belang om onszelf te omringen met gerenommeerde partners die samen met ons willen investeren in de toekomst, de toekomst van de elektrische auto”, aldus commercieel directeur Hilda Boerma.

De verwachting is dat er in 2025 meer dan 10 miljoen elektrische auto’s op de Europese wegen rijden. Met de opmars van elektrische auto’s en duurzame energie neemt de druk op het elektriciteitsnet toe, wat de noodzaak voor slim laden steeds groter maakt. Met de Jedlix app laadt de auto automatisch op de groenste en goedkoopste momenten. Bijvoorbeeld als er veel windenergie beschikbaar is, of juist op dalmomenten op het net.

Jedlix werd eind 2015 opgericht als Eneco start-up.

Categorie: Laadinfrastructuur
Labels: Jedlix, Mobility Service Nederland