Carpool startup Toogethr overgenomen door Calendar42

donderdag 5 februari, 2015

Calendar42, spin-off van de TU Delft en in 2014 finalist van onder andere de ‘Accenture Innovation Awards’ en de ‘Deloitte Fast50 Rising Star’, neemt carpooldienst Toogethr over. Die laatste lukte het niet om een ‘duurzaam verdienmodel’ te vinden.

carpoolingIn 2012 werd Toogethr opgericht, een carpooldienst waarmee eindgebruikers eenvoudig samen kunnen reizen, zowel bij incidentele ritten naar bijvoorbeeld festivals als bij het dagelijkse woon-werkverkeer. Volgens Martin Voorzanger van Toogethr zijn er meer dan 50.000 ritten gedeeld, vooral in samenwerking met grote festivals. “Maar het bleek voor een te grote uitdaging om een duurzaam verdienmodel te vinden.”

De dienst zal blijven bestaan maar komt nu onder de paraplu van Calendar42, sinds 2013 actief op het gebied van openbaar vervoer en mobiliteit. “Carpool & ridesharing is een logische aanvulling op ons huidige mobiliteitsaanbod. Het grote voordeel is dat reisinformatie binnen Calendar42 nooit een doel, maar altijd een middel is. Hierdoor hoeven we niet rechtstreeks aan de dienst te verdienen”, aldus Michel Boerrigter van Calendar42.

De start-up heeft inmiddels 12 medewerkers. Het bedrijf is actief in de consumentenmarkt en diverse zakelijke markten waaronder de bouwnijverheid, uitzendbranche, zorgsector, openbaar vervoer, festivals, overheid, verzekeringswezen en financiële dienstverlening.

Categorie: Mobiliteit / Smart Mobility
Labels: Calander42, Carpoolen, Toogethr