Leaserijder wil laadpunt van werkgever

vrijdag 9 augustus, 2019

Leaserijders vinden het opladen van hun auto vooral een zaak van de werkgever, blijkt uit de jaarlijkse Duurzame Mobiliteitsmonitor van EVBox. En die schiet tekort: driekwart van de zakelijke (PH)EV-rijders meldt dat er onvoldoende laadpunten zijn bij hun bedrijf.

Klik om te vergroten

Bij 27 procent van de bedrijven is er zelfs helemaal geen laadpunt. Bovendien heeft slechts 38% van de zakelijke leaserijders een eigen oplaadpunt thuis. Van de mensen die geen oplaadpunt hebben, meldt 45% dat ze de aanschaf van een eigen oplaadpunt niet overwegen, 17% doet dit wel. De verantwoordelijkheid voor het opladen van de zakelijke leaseauto wordt zo voornamelijk bij de werkgever neergelegd, aldus EV Box.

Overige uitkomsten uit de monitor: elektrisch rijden wordt door zakelijke leasers als de meest milieubewuste keuze ervaren. Uiteraard is men gecharmeerd van het voordeel van de bijtelling. Diegenen die de actieradius als zorg ervaren, gaan voor een plug-in hybride (met volle mep bijtelling). Toch ziet nog 40 procent van de leaserijders een volgende leaseauto gewoon op benzine rijden. Eenzelfde percentage zegt voor volledig elektrisch of plug-in hybride te gaan.

De EVBox Duurzame Mobiliteitsmonitor is een jaarlijks terugkerend onderzoek onder 1029 zakelijke autorijders in Nederland over hun gewoontes en verwachtingen rondom mobiliteit. Uitgevoerd door Panelwizard in opdracht van EVBox

Categorie: Laadinfrastructuur
Labels: EVBox