Yellowbrick strijdt tegen onderbezetting parkeergarages

donderdag 5 september, 2019

Ondanks de parkeerdruk op straat is er in parkeergarages nog sprake van veel onderbezetting, meldt ‘mobiel parkeerder’ Yellowbrick vandaag. Het gaat nu de 140 ParkBee parkeergarages van kantoren, hotels en winkelcentra direct toegankelijk maken via de app.

Dankzij de samenwerking is het mogelijk om straks bij de ParkBee locaties te parkeren en de slagboom direct te openen met de Yellowbrick app

Ongeveer 30% van de parkeergarages van bedrijfsgebouwen staat structureel leeg en ook publieke parkeergarages kampen op veel tijden met een grote onderbezetting, stelt Yellowbrick. De samenwerking met de 140 ParkBee parkeerlocaties (vooral in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag) moet daar verandering in brengen.

Volgens Yellowbrick directeur Jeffrey Wolvekamp is parkeren straks met Yellowbrick en ParkBee vele malen goedkoper dan bij andere garagelocaties en ook ten opzichte van betaald parkeren op straat kan het voor Yellowbrick klanten zelfs 30 tot 50% goedkoper zijn. “Bovendien draagt Yellowbrick met ParkBee bij aan het reduceren van zoekverkeer in de stad en een betere benutting van de ruimte door het tonen van actuele parkeerbeschikbaarheid in de parkeerapp.”

Ook voor ParkBee is deze nieuwe samenwerking een grote stap, aldus Wouter de Bruijne, Commercieel directeur ParkBee. “Het is onze drijfveer om parkeergarages verder te digitaliseren en daarmee naar een optimale bezetting te gaan en steeds meer auto’s uit het straatbeeld te laten verdwijnen. Door de samenwerking met Yellowbrick bereiken we een grote nieuwe gebruikersgroep en kunnen we gericht onze locaties beschikbaar maken.”

Naar verwachting komt ParkBee eind 2019 beschikbaar in de Yellowbrick app.

Categorie: Parkeren
Labels: ParkBee, Yellowbrick