Hyundai investeert in IONITY snellaadnetwerk

maandag 9 september, 2019

Hyundai gaat investeren in het snellaadnetwerk IONITY, de joint venture van Duitse autofabrikanten. Vanaf modeljaarjaar 2021 worden elektrische Hyundai’s namelijk voorzien van oplaadsystemen van 800 volt, zodat berijders optimaal kunnen profiteren van het laadvermogen van IONITY dat 350 kW bedraagt.

De joint venture IONITY is in 2017 opgericht door BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company en Volkswagen Group met Porsche AG. Sindsdien is het oplaadnetwerk uitgegroeid tot bijna 140 snellaadstations in Europa, met nog eens vijftig in aanbouw. Het systeem van IONITY kenmerkt zich door een laadvermogen van tot wel 350 kW en de toepassing van de universele oplaadstandaard CCS (Combined Charging System), zodat vrijwel alle EV’s zijn aan te sluiten op de snelladers van IONITY.

Elke 120 kilometer

IONITY breidt zijn netwerk van snelladers uit tot vierhonderd in 2020, zodat langs de belangrijkste Europese snelwegen gemiddeld elke 120 kilometer een IONITY-snellaadstation is te vinden. De dekking van de Europese markt en de merkneutrale benadering moeten de aantrekkingskracht en de bereikbaarheid van elektrisch aangedreven auto’s vergroten, zowel voor huidige als toekomstige EV-rijders.

Volgens Thomas Schemera, Executive Vice President en Hoofd Product Division bij Hyundai Motor Group, bevestigt de deelname aan het samenwerkingsverband de toewijding aan de elektrificatie van mobiliteit in de toekomst. “Ik weet zeker dat onze samenwerking met IONITY de start is van een nieuw tijdperk van snellaadstations met een hoog vermogen, waarin het opladen snel, soepel en nog simpeler is dan het gebruikelijke tanken van benzine.”

IONITY zegt de nieuwe aandeelhouder met open armen te verwelkomen. “De deelname van nieuwe investeerders in IONITY is een duidelijk bewijs van vertrouwen en geeft aan dat het werk van ons jonge bedrijf zijn vruchten begint af te werpen”, aldus Michael Hajesch, CEO van IONITY.

Hyundai krijgt een aandeel in IONITY dat even groot is als dat van de oprichters BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company en Porsche AG.

Categorie: Laadinfrastructuur
Labels: Hyundai, Ionity