Leasedip geldt niet voor Toyota

dinsdag 10 september, 2019

Terwijl zowel de autoverkopen (-16 procent) als de leaseregistraties (-9 procent) vorige maand zwaar in de min zaten, komt Toyota met mooie cijfers: het marktaandeel is met bijna 50 procent gestegen. Met dank aan de RAV4 en de Corolla.

De nieuwe Toyota Corolla die de Auris in maart heeft afgelost

Toyota staat met 1.242 leaseregistraties in de afgelopen maand augustus nu stevig in de top 5 van leaseregistraties, gerangschikt naar merk (bron: RDC). De groei van het marktaandeel van Toyota, van 4,5 procent in augustus 2018 naar 6,8 procent in augustus 2019, bedraagt precies 49,9 procent. Dat in een dalende leasemarkt die een min van 9 procent noteert.

In vergelijking tot dezelfde maand vorig jaar zijn er in de afgelopen maand augustus vijf keer zoveel leaseregistraties van de Toyota RAV4. Ook de nieuwe Toyota Corolla die de Toyota Auris in maart heeft afgelost, doet het in augustus bijna drie keer beter dan zijn voorganger in dezelfde periode vorig jaar. Daarmee komt de totale groei van de leaseregistraties voor het overgrote deel voor rekening van de Toyota Corolla en de Toyota RAV4.

Wat private lease betreft, doet ook de Toyota AYGO het goed. Hij staat met een plus van bijna 30 procent in de top 5 van leaseregistraties van augustus 2019, gerangschikt naar model.

Ook de nieuwe Toyota RAV4 doet het goed in de leaseregistraties

Over de eerste acht maanden van dit jaar staat de leasemarkt op een achterstand van 2 procent; 153.821 stuks dit jaar tegenover 156.957 stuks in de eerste acht maanden van 2018. Dit blijkt en meer uit cijfers van VWE/CARmonitor, bewerkt door onafhankelijk kennisbureau Aumacon. Tesla is de grootste groeier in leaseland, maar ook Ford, Seat, Citroen en Suzuki doen het goed. Marktleider Volkswagen heeft iets terrein verloren, maar de Polo is nog altijd favoriet bij de leaserijder. Het enige model dat nog in de buurt komt is de Tesla Model 3.

 

Categorie: Marktcijfers / brancheberichten
Labels: Toyota