Swapfiets introduceert ‘Swapfiets for Business’

dinsdag 10 september, 2019

Scale-up Swapfiets zegt klaar te zijn om ook multinationals en grotere lokale bedrijven van fietsen met de iconische blauwe band te voorzien. Het introduceert vandaag het zakelijke fietsabonnement ‘Swapfiets for Business’ in Nederland, België, Duitsland en Denemarken.

Het wordt druk op het zakelijke fietsfront waarbij het eker niet de minste partijen zijn die hier brood in zien. Maar de fiets is één van de populairste vervoersmiddelen voor woon-werkverkeer aan het worden, zegt Steven Uitentuis, mede-oprichter Swapfiets. “De introductie van Swapfiets for Business is voor ons daarom een logische vervolgstap in de groei van het bedrijf.”

Onder de nieuwe fiets-bijtellingsregels (vanaf 1 januari 2020) fietst een werknemer voor ongeveer 0,90 euro per maand op een Swapfiets Original, voor 1,10 euro per maand op een Swapfiets Deluxe en voor 7 euro per maand op de nieuwe elektrische Swapfiets Power 7. Aldus de berekeningen van Swapfiets zelf.

De hotelfiets

Swapfiets for Business kent drie verschillende mogelijkheden: de werknemersfiets, de bedrijfsfiets en de hotelfiets. Met de werknemersfiets bieden werkgevers een eigen Swapfiets voor elke medewerker binnen het bedrijf aan. Voor bedrijven of organisaties die hun werknemers te allen tijde de mogelijkheid willen bieden om met een Swapfiets op pad te gaan, is er de bedrijfsfiets. Hiermee beschikt een werkgever over een aantal Swapfietsen die gedeeld kunnen worden door medewerkers. Tot slot is er de hotelfiets. Hotels kunnen hiermee zonder zorgen fietsen doorverhuren aan hun gasten.

Bedrijven krijgen daarbij een bedrijfsaccount waarin tot maar liefst 5.000 fietsen opgenomen kunnen worden. “Geen gedoe meer met talloze bonnetjes, reparaties en het voorschieten van verschillende fietsen voor alle medewerkers”, aldus Uitentuis.

Categorie: Fiets / e-bike
Labels: Swapfiets, Swapfiets for Business