ALD Automotive lanceert MaaS-app ALD move

woensdag 11 september, 2019

ALD Automotive lanceert in Nederland de Mobility-as-a-Service-app ALD move. De app helpt leaserijders het dagelijkse woon-werkverkeer slimmer in te richten door inzicht te geven in de verschillende mobiliteitsmogelijkheden en hen te stimuleren te kiezen voor duurzamere of efficiëntere manieren van vervoer.

Volgens de leasemaatschappij moeten we ALD move zien als een mobiliteitsassistent die dagelijks een persoonlijk reisadvies geeft aan de hand van de agenda van de gebruiker. Het advies is gebaseerd op realtime informatie en voorspellende analyses. Hierbij valt te denken aan file-informatie, het weer en iemands persoonlijke voorkeuren.

Ook is de app voorzien van een speciale chatbot die gebruikmaakt van machine learning, voor het oplossen van agendaproblemen zoals ontbrekende adressen of overlappende afspraken.

ALD move wordt in de komende maanden onder 100 gebruikers getest. Voor de ontwikkeling is gebruik gemaakt van de strategische samenwerking van ALD Automotive met Microsoft en innovatiespecialist DearNova. De app wordt ondersteund door Microsoft’s Azure Cloud-platform en hun digitale services.

Incentive-programma

ALD move geeft door de koppeling met een mobiliteitskaart toegang tot aanvullende mobiliteitsoplossingen zoals het openbaar vervoer en autodeeldiensten. De app kan ook gekoppeld worden aan een incentive-programma. Medewerkers die slimme mobiliteitskeuzes maken, zoals het gebruik van een e-bike of elektrische auto bouwen credits op. Bedrijven kunnen hun medewerkers zo nog beter stimuleren slimme en duurzame mobiliteitskeuzes te maken.

Volgens Lonneke van der Horst, Marketing & Strategy Director bij ALD Automotive, is de app de opmaat naar meer flexibele manieren van vervoer gebruiken. “Bij ALD Automotive werken we er hard aan om de toekomst van mobiliteit vorm te geven. ALD move is een duidelijk voorbeeld van hoe we technologie gebruiken om mobiliteit slimmer in te zetten bij onze klanten, zodat ze meer inzicht krijgen en echt ontzorgd worden in hun keuzes.”

Categorie: Mobility as a Service (MaaS)
Labels: ALD Automotive