Athlon voegt e-Bike toe aan ChangeMyCar app

woensdag 18 september, 2019

De leaseapp ChangeMyCar van Athlon, twee jaar geleden gepresenteerd als de ‘Tinder voor leaseauto’s’, biedt nu ook een e-bike aan bij iedere leaseauto. Medewerkers kunnen het mobiliteitsbudget in de app gebruiken voor een combinatie van de twee vervoermiddelen.

Iedere maand een leaseauto uitzoeken passend bij het moment en levenssituatie. Dat biedt startup ChangeMyCar, dat onder de vleugels van Athlon is ontwikkeld en eind 2017 werd gepresenteerd. In eerste instantie werd het kleinschalig ingezet bij enkele klanten. Maar Paul Bouwmeester, Innovatie Manager en co-founder van ChangeMyCar, ziet de vraag naar een flexibele, zakelijke leaseoplossing groeien. “In het begin fungeerde ChangeMyCar als product náást de leaseauto, maar inmiddels is het steeds vaker alternatief voor het hele geleaste wagenpark. We zien nu dat de klantvraag steeds verder reikt dan alleen flexibiliteit in de vorm van een auto. Daarbij maken de nieuwe bijtellingsregels vanaf januari 2020 de lease e-bike interessant voor medewerkers”.

VanMoof

Volgens Bouwmeester blijft het ChangeMyCar-principe hetzelfde, maar vanaf nu kunnen medewerkers met een mobiliteitsbudget voor een leaseauto ook aanvullen met een e-Bike. Zo krijgen zij de toegang tot zowel een auto als een fiets. “Als medewerkers na een tijdje geen fiets meer nodig hebben, of het gehele budget willen gebruiken voor een auto, dan kan dit eenvoudig worden aangepast in de app. Ook is het voor de werkgever mogelijk om de auto en e-bike kosteloos in te leveren wanneer de medewerker uit dienst gaat.”

Een brede waaier van bedrijven, waaronder leasemaatschappijen, omarmt inmiddels de leasefiets. De e-Bike in het ChangeMyCar-assortiment wordt geleverd door VanMoof. Volgens Athlon vanwege het design en het feit dat deze e-Bikes uitwisselbaar en robuust zijn in het gebruik.

Categorie: Fiets / e-bike
Labels: Athlon, ChangeMyCar