Deloitte koopt 1 miljoen ‘zonnekilometers’ in bij Lightyear

donderdag 19 september, 2019

Deloitte Nederland reserveert een miljoen kilometers bij Lightyear, de Nederlandse producent van ’s werelds eerste zonneauto. Het consultancybedrijf is, samen met leasepartner LeasePlan, een nieuw ecosysteem aan het vormgeven om de toekomst van mobiliteit duurzamer te maken.

V.l.n.r.: Martijn van Rensch (Deloitte), Oscar Snijders (Deloitte), Tom Selten (Lightyear), Erik Henstra (LeasePlan)

Deloitte en Lightyear werken al enige tijd samen. Met de reservering van een miljoen duurzame ‘zonnekilometers’ wil Deloitte vooral haar vertrouwen onderstrepen in Lightyear en investeert daarmee zowel in de toekomst van mobiliteit als van energie. Naast het commitment voor de ‘zonnekilometers’ stelt Deloitte via haar Impact Foundation projecturen aan Lightyear beschikbaar.

Volgens Martijn van Rensch van Deloitte is het belang van duurzaamheid en nieuwe vormen van mobiliteit evident. “Wij geloven in de missie van Lightyear, en dragen hier graag actief aan bij. Met het ontdekken van nieuwe mobiliteitsvormen, zoals autodelen en door inhoudelijk binnen een ecosysteem samen te werken op toekomstgerichte vraagstukken.”

Veel impact

Erik Henstra van LeasePlan benadrukt dat elektrische auto’s die zichzelf voorzien van energie, zoals de Lightyear dat doet door de zonnepanalen, veel impact gaan hebben. “Deloitte is een belangrijke klant en met de samenwerking met Lightyear en Deloitte laten we zien dat LeasePlan toekomstige oplossingen voor duurzame mobiliteit mogelijk maakt.”

Lex Hoefsloot van Lightyear hoopt dat ook andere organisaties het voorbeeld van Deloitte en LeasePlan volgen. “Want Nederlandse innovaties hebben een ecosysteem van bedrijven nodig om tot toepasbare oplossingen te komen voor iedereen.” Overigens hebben ook NXP en Randstad zich gecommitteerd aan het rijden van ‘zonnekilometers’ met Lightyears.

Wanneer deze duurzame kilometers door Deloitte ook echt opgesoupeerd gaan worden, wordt niet duidelijk. De eerste 500 exemplaren van de Lightyear One moeten gaan rijden in 2021. Het bedrijf meldde eerder al 100 reserveringen voor een prijs van €119.000. De auto kan ook worden geleased vanaf ongeveer €1.800,- per maand bij LeasePlan.

Categorie: Elektrisch rijden / Plug-in
Labels: LeasePlan, Lightyear