LeasePlan: 1 miljoen laadpalen nodig tegen 2025

donderdag 19 september, 2019

LeasePlan roept samen met de We Mean Business-coalitie en Arcadis in een open brief vandaag de beleidsmakers van de Europese Commissie op om tegen 2025 zo’n 1 miljoen laadstations te plaatsen om de groeiende vraag naar elektrisch rijden in Europa te ondersteunen.

De open brief komt vooruit op de VN-klimaattop in New York en volgt op de publicatie van de nieuwe EV Charging Index van LeasePlan, waaruit blijkt dat er dringend behoefte is aan investeringen in openbare laadinfrastructuur.

Volgens schattingen van de Europese Commissie zouden er tegen 2025 ongeveer 11 miljoen EV’s op Europese wegen rijden. Tegen die tijd heeft Europa minstens 1 miljoen nieuwe openbare oplaadpunten voor EV’s nodig, stelt LeasePlan. Maar uit de cijfers van hun eigen EV Charging Index blijkt dat er momenteel slechts 240.000 openbare laadstations in Europa zijn. Dat weerhoudt volgens de leasemaatschappij mensen en bedrijven om over te stappen op elektrische mobiliteit.

De Europese Commissie moet, in de ogen van LeasePlan, investeren in een uitgebreide pan-Europese heffingsinfrastructuur, een innovatief financieringsmodel waarmee gemeentelijke autoriteiten gemakkelijk toegang kunnen krijgen tot ondersteuning voor lokale openbare laadinfrastructuur. “Alleen door een dergelijke gecoördineerde, beslissende en tijdige investering in een uitgebreide infrastructuur kan Europa zijn verplichtingen op het gebied van klimaatverandering nakomen en de revolutie op het gebied van emissievrije mobiliteit blijven leiden”, aldus Tex Gunning, CEO LeasePlan.

Klik hier voor de Charging Index waarop onder andere staat vermeldt hoeveel laadpalen er in welk land nog moeten bijkomen.

Categorie: Laadinfrastructuur
Labels: LeasePlan