BP zet in op LNG: grootste netwerk in Nederland

maandag 23 september, 2019

BP heeft de krachten gebundeld met Greenpoint Fuels en Rolande, twee pioniers in de wereld van alternatieve brandstoffen. Volgens de oliemaatschappij zijn steeds meer fleetowners op zoek naar duurzame alternatieven voor benzine en diesel.

Door de samenwerking biedt de BP tankpas toegang tot het grootste LNG-netwerk in Nederland, stelt BP vandaag in een persbericht. Het moet klanten helpen hun duurzaamheidsdoelstellingen te behalen. “Veel van onze klanten zijn druk bezig met het verduurzamen van hun wagenpark. Logisch dus dat ze gebruik willen maken van tankstations waar ze, op een gemakkelijke en efficiënte manier, terecht kunnen voor alternatieve brandstoffen zoals LNG”, aldus Erik Zwaan, Card Sales Manager bij BP Nederland & België.

Op dit moment zijn er 22 stations die LNG aanbieden. Daarnaast zijn er de acht ‘multifunctionele’ tankstations van Greenpoint Fuels in de buurt van belangrijke logistieke punten en op drukke verkeersaders. Rolande, als grootste LNG-leverancier in Nederland, beschikt nog eens over 14 LNG-tankstations door heel Nederland. Ook Jolon van der Schuit, CEO van Rolande, ziet dat steeds meer bedrijven over willen stappen op duurzame brandstoffen. “Vooral als het gaat om zware vracht en vrachtvervoer over lange afstanden. Het mooie hieraan is dat bedrijven die nu investeren in LNG-voertuigen, binnenkort kunnen overschakelen op bio-LNG, een volledig klimaatneutrale brandstof.”

Categorie: Brandstof- & mobiliteitskaarten
Labels: BP, Greenpoint Fuels, Rolande