Medisch Spectrum Twente is ‘Spitsbreker van het jaar’

woensdag 25 september, 2019

De jaarlijkse Spitsbreker award is gisteren uitgereikt aan Medisch Spectrum Twente vanwege hun fietsbeloningssysteem. De competitie, georganiseerd door BNR nieuwsradio, moest voorbeelden opleveren voor de strijd tegen de files.

Genomineerd waren, naast het Medisch Spectrum, Arcadis, Funding Circle Nederland, True Legends en Vodafone/Ziggo. De zoektocht naar de beste Spitsbreker begon een jaar geleden tijdens de BNR Mobility Week. De jury koos dus het fietsbeloningssysteem van Medisch Spectrum Twente tot Spitsbreker van het jaar vanwege het grote effect dat het ziekenhuis bereikt in de regio. ‘Het Medisch Spectrum Twente inspireert bovendien meerdere instellingen in Nederland, zoals andere ziekenhuizen, om het personeel ook anders te laten reizen. Het mobiliteitsbeleid is zes jaar geleden ingevoerd en consequent doorgevoerd. Het fietsbeloningssysteem kost weinig, maar levert veel op. Ruim 2000 medewerkers maken er gebruik van’, staat in het juryrapport op de website van BNR.

Arcadis dong mee eveneens met een fietsregeling. Het bedrijf heeft elektrische deelfietsen, alle werknemers krijgen een NS-Business Card en er is een verhuisregeling. Vodafone/Ziggo heeft vooral gesneden in het leaseautopark. Het wil op termijn 30 miljoen autokilometers besparen. Bij het fintech bedrijf Funding Circle komt geen enkele medewerker met de auto naar het werk. IT-detacheerder True Legends tenslotte stimuleert het personeel vooral geen auto te nemen maar een e-bike.

Hoofdredacteur Sjors Fröhlich van BNR Nieuwsradio maakte bekend dat Spitsbrekers doorgaat. Het nieuwe seizoen start volgende week en is te volgen in de ochtendspits met Bas van Werven.

Drie inhoudelijke partners zijn aangesloten bij Spitbrekers: leasemaatschappij ALD Automotive, mobiliteitspas MoveMove van MTc en de ANWB.

Categorie: Fiets / e-bike
Labels: ALD Automotive, MoveMove, Spitsbrekers