KwikFit Bandenmonitor: vierseizoenenband stijgt verder

vrijdag 27 september, 2019

Deze zomer reed maar 11,7 procent van de Nederlandse automobilisten op vierseizoenenbanden, laat de najaarseditie van de KwikFit Bandenmonitor zien. De groei gaat vooral ten koste van de zomerband. Vredestein blijft ruim markleider in vierseizoenenmarkt.

Klik om te vergroten

Vorig jaar was percentage van vierseizoenenbanden nog 8,8 procent. De vierseizoenenband blijft de grootste groeier van de drie bandentypen. De top 3 blijft onveranderd met Vredestein als grote nummer 1 gevolgd door Michelin met de CrossClimate en op 3 vinden we wederom Goodyear. De nummers 1 en 2 nemen meer dan de helft van het wegdekaandeel voor hun rekening met 54,1 procent.

Overall heeft Continental ook nu weer het grootste wegdekaandeel met 19,6 procent. Michelin blijft op plaats 2 met 18,5 procent. En op nummer 3 zien we Vredestein met 10,3 procent. Deze top 3 is samen goed voor 48,4 procent van het wegdekaandeel.

Doorrijden op winterbanden

De groei van het aandeel vierseizoenenbanden gaat ten koste van de zomerband. Dit aandeel is gedaald van 87,5 procent vorig jaar naar 84,1 procent dit jaar. Continental laat voor de vijfde keer op rij zien dat zij de grootste zijn in zomerbanden met een aandeel van 22,2 procent. Gevolgd door Michelin met 19,1 procent en op nummer 3 staat Bridgestone met 6,9%.

Opvallend noemt KwikFit dat het aandeel winterbanden afgelopen zomer is gestegen van 3,7 procent naar 4,3 procent. Men had juist een verdere daling verwacht, omdat de automobilist inmiddels wel zou moeten weten dat het doorrijden op winterbanden in de zomer minder veilig is. Bovendien slijten de banden sneller en is dit uiteindelijk minder gunstig voor de portemonnee.

Categorie: Schadeherstel / ROB
Labels: KwikFit Bandenmonitor