Van Mossel wordt dealer elektrische MG

maandag 30 september, 2019

Het van origine Britse automerk ‘Morris Garages’ keert na bijna vijftien jaar terug op de Europese markt. Het Chinese SAIC Motor is sinds 2007 de eigenaar van MG en heeft Van Mossel uitgekozen als exclusieve dealer in Nederland voor de geheel nieuwe 100% elektrische auto’s. Binnenkort al te leveren tegen 4 procent bijtelling.

SAIC Motor, met een jaaroutput van ruim 7 miljoen auto’s de nummer 7-autofabrikant ter wereld, heeft MG geselecteerd als exportmerk binnen SAIC. MG wordt wereldwijd op de kaart gezet en ook Europa ontbreekt daarbij niet. Nederland en Noorwegen zijn als eerste vestigingslanden gekozen. Binnen Nederland zal Van Mossel de rol vervullen van leverende dealer.

Eric Berkhof, DGA Van Mossel Automotive Groep, zegt trots te zijn een exclusieve rol te mogen vervullen bij het aanbod van bereikbare elektrische auto’s in Nederland. “Met de toevoeging van MG breidt ons productportfolio zich uit naar 25 sterke automerken waarvan MG het enige merk is met een uitsluitend elektrisch aanbod. De combinatie van onze kennis van de automarkt, de kracht van het merk en het veelbelovende modelprogramma vormt een uitstekende basis voor een succesvolle toekomst voor MG in ons land.”

Vanaf 29.900 euro

De MG zal vooral worden verkocht in een online verkoopkanaal, binnenkort start de verkoop aldaar. Er komen ‘slechst’ twee fysieke Van Mossel-locaties waar de auto te zien is en een proefrit gemaakt kan worden. “Na aanschaf geldt dat de klant bij 60 Van Mossel locaties terecht kan voor service en onderhoud”, aldus Berkhof.

De MG is er vooralsnog in twee smaken: de comfort en de luxury. De comfort uitvoering is er vanaf 29.990 euro en de luxe variant met 31.990 euro nét daarboven. De MG ZS EV is dit jaar leverbaar en valt daarmee nog onder de 4 procent-bijtellingsregels.

Categorie: Elektrisch rijden / Plug-in
Labels: MG, MG ZS EV, Van Mossel