Run op 4 procent auto’s geopend

woensdag 2 oktober, 2019

Tesla heeft in september een ongekende groeispurt doorgemaakt, meldt AUMACON. De Model 3 is zelfs over het hele jaar het bestverkochte model in Nederland. Maar ook andere vol-elektrische auto’s ‘profiteren’ van de te verwachte run op 4 procent auto’s.

De Tesla Model 3 (te koop vanaf 49 duizend euro) is over dit gehele jaar gezien het bestverkochte model in Nederland

Als vanouds lijkt er zich weer een eindejaarsrun voor te doen in autoland. Dit maal voor volledig elektrische auto’s (BEV’s) met een prijs van onder de 50.000 euro. Die komen dit jaar nog in aanmerking voor de volle mep lage bijtelling van 4 procent. Vanaf 1 januari wordt dat 8 procent en dan alleen voor de eerste 45.000 euro. Fiscale wijzigingen in het nieuwe jaar zorgen in de markt altijd voor een eindejaarsprint in het ‘oude jaar’.

Tesla profiteert momenteel nog het meest van die fiscale wijzigingen. Het merk maakt een ongekende groeispurt door. Vorige maand pakte de Amerikaanse autobouwer een marktaandeel van maar liefst 15,5 procent (5.890 auto’s) en pakte met afstand de titel van bestverkochte merk in september. De Tesla Model 3 (te koop vanaf 49 duizend euro) is zelfs over dit gehele jaar gezien het bestverkochte model in Nederland en laat daarmee de gevestigde orde ver achter zich. In totaal verkocht Tesla zo’n 13.587 auto’s dit jaar (t/m september).

Ook de Hyundai Kona (BEV) is in trek. Dat model is nog redelijk goed leverbaar, iets waar andere fabrikanten mee worstelen. De Kona is momenteel voor Hyundai zelfs het beste-verkopende model. In totaal gingen er dit jaar 4.680 Kona’s over de toonbank. Van de Nissan Leaf zijn er dit jaar (t/m september) 2025 van verkocht.

Categorie: Elektrisch rijden / Plug-in
Labels: Aumacon, Tesla