WeGo sluit elektrische Birò aan

woensdag 2 oktober, 2019

De tweezits elektrische Birò komt er nu ook als deel-Birò. Het karretje wordt aangesloten op het WeGo-deelplatform. De deel-Birò richt zich op kleine communities, buurtauto’s en appartementencomplexen in de grote steden.

Sinds 2013 rijden de elektrische ‘miniauto’s’ door Nederland, voornamelijk in de grote steden. De Birò komt maximaal 100 km ver op één acculading. Het wagentje is populair, zeker in de grote stad. Momenteel loopt er een pilot bij een appartementencomplex in Amsterdam West. Eén Birò is daar ingericht met de hard- en software van WeGo. De bewoners van het appartementencomplex kunnen de deel-Birò’s via de WeGo-app reserveren, voertuig statussen achterlaten en uiteraard openen en sluiten.

Pieter Vermeer, Managing Director Birò Nederland, hoopt met de samenwerking met WeGo ervoor te zorgen de markt in deeloplossingen te kunnen versterken en daarmee het aantal autoritten in de stad te verminderen. “Birò richt zich middels het Birò Share concept in de steden steeds meer op kleine communities, buurtauto’s en appartementencomplexen als het gaat om de deelbare city car.”

Lees hier ons eerdere interview met Peter de Jong van WeGo over de ‘gestage maar langzame’ groei van autodelen.

Categorie: Huur & Deelauto's
Labels: WeGo