Ook fietsenmaker VanMoof komt met leasefietsen

woensdag 9 oktober, 2019

De Nederlandse fietsfabrikant VanMoof komt met een leaseproduct voor de zakelijke markt, het VanMoof Subscription Fietsplan. E-bikes vanaf 69 euro per maand (zo’n 8 euro aan maandelijkse bijtelling voor werknemers) met onderhoud en anti-diefstal garantie inbegrepen.

Het Subscription Fietsplan past volgens het Amsterdamse fietsenmerk goed bij de versimpeling van de nieuwe fiscale fietsregeling per 1 januari 2020. De bijtelling voor de fiets-van-de-zaak wordt dan 7%.

Inmiddels heeft zich een hele schare van aanbieders van leasefietsen verzameld. In het fietsplan van VanMoof worden werkgevers geheel ontzorgd: medewerkers zijn gemakkelijk aan te melden en alle dienstverlening zit in de prijs inbegrepen. Wel is er een minimum voor aantal fietsen per klant: maar liefst 30.

‘Stealth lock’

Keuze is er uit twee e-bikes: de S2 of X2 met een vanafprijs van 3.398 euro. De e-bikes hebben een bereik van 150 km. Bovendien zijn ze voorzien van VanMoofs nieuwste anti-diefstal tech. Naast de geïntegreerde anti-diefstal tracking, zijn ze voorzien van een ingebouwd alarm dat automatisch activeert wanneer de eigenaar uit de buurt is. De fietsen hebben ook een automatisch slot zonder sleutels. Dit ingebouwde ‘stealth lock’ vergrendelt het achterwiel met een druk op de knop. Mocht onverhoopt de fiets toch worden gestolen, dan komen VanMoofs zogenaamde Bike Hunters ( a 98 euro) in actie om de fiets binnen twee weken terug te vinden. Lukt dat niet, dan wordt de fiets vervangen.

Taco Carlier, medeoprichter VanMoof, wil met het fietsplan mensen inspireren hun auto in te ruilen en fietsend naar het werk te gaan. “Dit doen we enerzijds door de ideale stadsfiets te produceren. En anderzijds door binnen ons Subscription Fietsplan werkgevers compleet te ontzorgen. Dit doen we door alles uit handen te nemen zodat zij, voor een vast bedrag per maand, een VanMoof aan hun werknemers ter beschikking kunnen te stellen.”

Categorie: Fiets / e-bike
Labels: VanMoof