Monitor Lichte Bedrijfswagens: is de markt klaar voor elektrificatie?

woensdag 9 oktober, 2019

In grote getalen hebben fleetowners meegewerkt aan wat de eerste (jaarlijkse) Monitor Lichte Bedrijfswagens gaat worden. Alle data is inmiddels verzameld, tijdens de Fleet Lounge van 13 november (tijdens de Bestelauto EXPO) wordt de Monitor gepresenteerd!

Het onderzoek is een initiatief van RAI Vereniging en wordt uitgevoerd door VMS | Insight. Die laatste partij is ook verantwoordelijk voor het toonaangevende jaarlijkse Nationaal Zakenauto Onderzoek (NZO). Bestelauto-expo.nl en TrendsinAutoleasing zijn mediapartners van de Monitor Lichte Bedrijfswagens.

Eric Vousten van VMS | Insight licht alvast een tipje van de sluier op door vijf onderwerpen te benoemen die in het onderzoek worden behandeld.

  • Onzekerheid over de toekomst van stedelijk vervoer leidt tot uitstel van aanschaf van nieuwe lichte bedrijfswagens;
  • De dealer is onmisbaar voor de continuïteit van de gekozen transportoplossing;
  • Markt van lichte bedrijfswagens is (nog lang) niet klaar voor elektrificatie;
  • Er is weinig aandacht voor veiligheidsvoorzieningen in lichte bedrijfswagens;
  • Merkentrouw is heel hoog in de markt van lichte bedrijfswagens.

Waar of niet waar? Vousten: “De Monitor Lichte Bedrijfswagens schijnt een licht op bovenstaande uitspraken. Ook geeft het onderzoek inzicht in hoe lichte bedrijfswagens worden ingezet, of de markt al dan niet gaat groeien, welke keuzecriteria belangrijk zijn, of maatwerk een belangrijke rol speelt en in hoeverre bedrijven al bezig zijn met nieuwe mobiliteitsoplossingen voor vervoer in stedelijke gebieden.”

Meld u hier (gratis voor verantwoordelijken voor fleets) aan voor de aanstaande Fleet Lounge in EXPO Houten op woensdag 13 november!

Categorie: Bestelauto's / Logistiek
Labels: Fleet Event, Fleet Lounge, Monitor Lichte Bedrijfswagens