Parkeervergunning in grote stad wordt steeds duurder

donderdag 10 oktober, 2019

Betaal je in Assen 45 euro per jaar voor een parkeervergunning in de binnenstad, in Amsterdam moet je 533 euro aftikken voor de duurste zone. SnappCar deed onderzoek naar de tarieven in 75 gemeenten, 8 van de 12 provinciehoofdsteden blijken de tarieven dit jaar te hebben verhoogd.

Uit het onderzoek van SnappCar, hoe groter de bol, hoe hoger de kosten

Assen hanteert hierbij het laagste tarief voor een parkeervergunning en Amsterdam dus het hoogste. Utrecht volgt Amsterdam met een tarief van 342 euro. Grootste stijger dit jaar is echter Rotterdam: het tarief steeg met maar liefst 78 procent. Autobezitters betalen voor alle zones hetzelfde bedrag, namelijk 115,20 euro.

In Den Haag is een vergunning voor de duurste zone ook fors gestegen met 45%. Ook in het voor autobezitters al dure Utrecht (+24%) en Maastricht (+10%) meldt het onderzoek forse stijgingen. Kleine verhogingen zijn er in Haarlem (+2,5%), Groningen (+2,5%), Zwolle (+2,5%), Den Bosch (+1,9%) en Middelburg (+1,4%). In Assen, Arnhem, Leeuwarden en Lelystad zijn de tarieven voor een parkeervergunning in de binnenstad gelijk aan die van 2018.

Mede door deze verhogingen zijn parkeergelden en -vergunningen als inkomstenbron voor gemeenten in 2019 ten opzichte van 2018 gestegen met 9,7%, tot ruim 900 miljoen euro.

Alle onderzochte tarieven zijn terug te vinden op de onderzoekspagina van SnappCar.

 

Categorie: Parkeren
Labels: Snappcar