MyWheels introduceert ‘zonefloating’

maandag 14 oktober, 2019

Nieuw in autodeelland: ‘zonefloating’. Elektrische deelauto’s die in bepaalde zones overal neer kunnen worden gezet. MyWheels start met dit concept in tien buurtzones in Amsterdam.

‘Zonefloating’ moet voorkomen dat er een vaste parkeerplaats wordt ingenomen, zoals dat met ‘klassiek autodelen’ gebeurt. Maar het voorkomt tegelijkertijd dat de deelauto’s door de hele stad zwerven, zoals bij ‘freefloating’ het geval is. MyWheels brengt als eerste aanbieder deze twee concepten samen in het nieuwe ‘zonefloating’.

Volgens de gemeente Amsterdam en MyWheels kan met dit concept de openbare ruimte en laadinfrastructuur optimaler worden benut. “De resultaten delen we met de gemeente zodat er meer kennis ontstaat over de impact van autodelen op de stad”, aldus Karina Tiekstra, algemeen directeur van MyWheels.

In dit concept krijgt de gebruiker bij de reservering door waar de deelauto staat. De auto kan vervolgens worden geopend met OV-chipkaart of smartphone. Na afloop van de rit wordt de auto teruggeplaatst in de zone aan een openbare laadpaal. De beschikbare laadpalen worden weergegeven in de MyWheels App.

Categorie: Huur & Deelauto's
Labels: MyWheels