Share Now naar 80.000 gebruikers in Amsterdam

dinsdag 15 oktober, 2019

Europa’s grootste free-floating autodeeldienst Share Now, voorheen car2go, meldt dit jaar te zijn gegroeid naar 80.000 gebruikers, een groei van 27 procent ten opzichte van vorig jaar. Ook het aantal ritten in de hoofdstad nam toe met 19 procent, tot ruim 400.000.

Nog wat meer cijfers: dit jaar hebben de Nederlandse gebruikers in totaal al 3,3 miljoen kilometers afgelegd. Ook dit is een flinke groei (25%) ten opzichte van 2018, toen er 2,7 miljoen kilometers met de elektrische smart fortwo’s werd gereden.

Volgens Olivier Reppert, CEO van Share Now, is Amsterdam een voorbeeld van hoe stedelijke mobiliteit zich minder richt op het privévoertuig en steeds meer op een divers ‘ecosysteem van mobiliteit’. “De groeicijfers laten zien dat flexibel autodelen een steeds belangrijkere rol speelt in het dagelijkse transport van Amsterdammers. Deze ontwikkeling, die we ook in veel andere Europese steden zien, zal onze steden permanent en duurzaam veranderen.”

350 elektrische smart fortwo’s

In september 2018 werd een speciale hub op de luchthaven Schiphol geopend. Daarmee werd het mogelijk om met de smart fortwo’s naar Schiphol te rijden en deze te parkeren in de WTC-parkeergarage. Andersom kunnen gebruikers – van zakelijke reiziger tot toerist – bij aankomst hier een deelauto pakken richting de hoofdstad. Het initiatief blijkt succesvol: in een jaar is het aantal ritten met 82 procent gegroeid. Vakantiemaand augustus was de drukste periode met circa 1500 ritten van en naar de luchthaven.

In november 2011 startte car2go met flexibel autodelen in Amsterdam. In februari 2019 fuseerde car2go met DriveNow en ontstond Share Now. De vloot in Amsterdam bestaat momenteel uit 350 elektrische smart fortwo‘s. Naast Madrid, Parijs en Stuttgart is de Nederlandse hoofdstad een van de vier Share Now-locaties met een volledig elektrische vloot in Europa.

Categorie: Huur & Deelauto's
Labels: Share Now