Milieu Centraal komt met ‘stekkerhulp’ elektrische auto

donderdag 24 oktober, 2019

Beoordelen of een stekkerauto auto past bij het rijgedrag, en met welke capaciteit van de accu dat idealiter zou moeten gebeuren. De online ‘stekkerhulp’ van Milieu Centraal moet particulieren of private leaserijders hierin helpen.

De keuzehulp berekent met het aantal kilometer per jaar de verwachte maandelijkse kosten van een nieuwe elektrische auto, in vergelijking tot de maandlasten van een nieuwe benzineauto of een private leaseauto. Ook biedt de hulp tips op het vlak van elektrisch autodelen, laden en tweedehands elektrisch.

Volgens Milieu Centraal is elektrisch rijden dichterbij dan veel mensen denken. Maar wie nu een nieuwe auto wil kopen, aarzelt over bereik, kosten en laadmogelijkheden onderweg en thuis. Vandaar de stekkerhulp.

Overigens heeft Milieu Centraal op basis van ANWB-cijfers berekend dat de maandlasten van een nieuwe elektrische auto lager zijn dan die van een benzineauto: elektrisch iets boven de 600 euro per maand, brandstof bijna 700 euro per maand. Ze gaat daarbij uit van een middenklasser met een gemiddeld aantal kilometer per jaar. Belastingvoordelen voor de EV zijn daarin meegerekend. Wie opziet tegen de hogere aanschafprijs kan private lease overwegen, aldus de club.

Categorie: Elektrisch rijden / Plug-in
Labels: Milieu Centraal