Sofico sluit partnership met Autorola voor realtime marktinzicht

woensdag 30 oktober, 2019

Remarketingspecialist Autorola gaat haar dataproduct INDICATA integreren met Miles, het leasesoftwareprogramma van Sofico. Daardoor krijgen onder andere fleetowners, leasemaatschappijen en verzekeraars realtime marktinzichten waardoor ze ‘risico’s en kansen’ met betrekking tot hun leasevloot beter kunnen gaan inschatten.

Gémar Hompes, Sofico Managing Director

Die kansen liggen onder andere op het vlak van de remarketing, een belangrijk onderdeel van de winstgevendheid van leasemaatschappijen. Volgens Erwin Coesens, Country Manager Autorola Belux, waarderen fleetowners en leasemaatschappijen traditioneel hun activa op basis van historische gegevens. “Dit resulteert dikwijls in grote waardeverschillen die pas aan het einde van het voertuigcontract in beeld komen. De INDICATA realtime data stellen voertuigbeheerders in staat om hun vloot proactief te benaderen en constant te screenen op zakelijke kansen zodat snelle en doordachte beslissingen kunnen worden genomen.”

Miles van Sofico is speciaal ontwikkeld om flexibele en functionele end-to-end oplossingen te bieden om wagenparken efficiënt te beheren. De INDICATA-data zal nu worden geïntegreerd. Gémar Hompes, managing director bij Sofico, stelt dat er een stijgende noodzaak is bij wagenparkbeheerders en leasemaatschappijen om het gebruik van hun voertuigen met grotere en verschillende granulariteit te beheren: van jaren tot minuten. “De realtime INDICATA-data is een uitstekende tool om wagenparkbeheerders net dat inzicht te geven dat nodig is om hun vloot op elk moment optimaal te beheren.”

Categorie: Lease- / fleetmanagement-software
Labels: Autorola, INDICATA, Sofico