DOCKR start vrachtvervoer ‘as a service’

woensdag 6 november, 2019

Deze maand start DOCKR, producent van licht elektrisch vrachtvervoer, in samenwerking met City Hub een eerste experience center in Utrecht. Hier kunnen ondernemers en bedrijven terecht voor advies, een proefrit of een abonnement op een elektrisch voertuig naar keuze.

fotografie: Bastiaan Musscher / BM Fotografie

Strengere milieunormen, het dichtslibben van de binnensteden, maar ook stijgende parkeerkosten vormen een toenemende logistieke uitdaging voor bedrijven. Veel steden hebben zich inmiddels aangesloten bij Zero Emissie 2025 waardoor de vraag naar licht elektrisch vrachtvervoer sterk toeneemt. DOCKR speelt hierop in door een breed assortiment aan voertuigen aan te bieden in een – maandelijks opzegbare – full service abonnementsvorm. “Drempelverlagend voor ondernemers die de overstap willen maken naar 100% elektrisch”, aldus het bedrijf.

In Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Den Haag rijden al tientallen elektrische DOCKR voertuigen. Maar nu wordt er een experience center geopend. Want veel ondernemers en organisaties weten nog niet hoe ze moeten omgaan met het duurzaamheidsvraagstuk in combinatie met hun wagenpark, stelt Susanne Balm, projectleider in het Onderzoeksprogramma Urban Technology van de Hogeschool van Amsterdam. “Ze wachten tot het ‘ideale’ elektrische voertuig op de markt komt, dat de huidige diesel/benzine voertuigen kan vervangen. Maar één-op-één vervanging is kostbaar en niet innovatief. DOCKR maakt het mogelijk om met verschillende voertuigen te experimenteren en stimuleert organisaties hun logistieke processen onder de loep te nemen. Dit resulteert niet alleen in een schonere, maar ook een efficiëntere bedrijfsvoering.”

Categorie: Bestelauto's / Logistiek
Labels: City Hub, DOCKR