MaaS-app Whim haalt 29,5 miljoen op

donderdag 7 november, 2019

Het Finse MaaS Global, dat in 2017 de “eerste échte MaaS-app” Whim introduceerde, heeft 29,5 miljoen bij investeerders opgehaald onder andere om internationaal verder uit te breiden. In Nederland is het bedrijf nog niet actief.

Nieuwe investeerders van het Finse bedrijf zijn BP Ventures, Mitsui Fudosan, Mitsubishi Corporation en Nordic Ninja. In totaal heeft het bedrijf, ook uit eerdere financieringsrondes, nu 53,7 miljoen euro opgehaald.

Algemeen directeur en oprichter van MaaS Global, Sampo Hietanen, zegt het geld te gaan gebruiken om volgend jaar nieuwe markten te gaan opzoeken in Europa, Japan, Singapore en Noord-Amerika. De Whim-app moet het daarbij gaan doen, de eerste op de markt gebrachte MaaS-dienst met complete dekking. Whim brengt het openbaar vervoer, stadfietsen, taxi’s en huurauto’s samen in een app voor een vast maandtarief. Met gebruik van Whim, geïntroduceerd in november 2017, zijn er tot nu toe over zes miljoen reizen gemaakt. In Helsinki gebruiken 70.000 mensen de Whim-app om met een deelauto, de taxi, een fiets of het openbaar vervoer naar hun werk of afspraak te komen.

Investeerders zijn nu ingestapt omdat ze een enorm groeipotentieel zien in Mobility as a Service (MaaS). Voor 2030 moet de MaaS-markt 500 miljard euro groot zijn, aldus kenners.

Categorie: Mobility as a Service (MaaS)
Labels: MaaS Global, Whim