Weinig Nederlands succes bij Fleet Europe Awards

maandag 11 november, 2019

Jorge Fernández van farmaceut Roche is afgelopen week op de 12e editie van de Fleet Europe Awards verkozen tot Global Fleet Manager van het jaar 2019. Ook een hele trits andere prijzen passeerde de revue: van Safety Fleet Manager tot Smart Mobility Manager van het jaar.

De prijzen werden uitgereikt tijdens de jaarlijks Fleet Europe Summit in het Portugese Estoril. Nederlands succes was er voor ALD Automotive die de internationale Fleet Europe Innovation Award prijs in de wacht sleepte met de nieuwe Mobility-as-a-Service app ALD move. Arval met Arval Car Sharing eindige als tweede en het brons ging naar het glasversterkingsmiddel C-Bond Systems.

Verder werden er nog prijzen uitgereikt voor de Smart Mobility Start-Up of the Year en was er de Fleet Europe Car Remarketing Award. Die eerste ging naar het Belgische Vaigo (een combinatie van een hr- en mobiliteitsplatform) en de remarketingprijs ging naar het Franse Proovstation, dat het inspectieproces standaardiseert en automatiseert.

European Green Fleet Manager

Weinig Nederlandse prijzen dus en onder de winnende fleetmanagers dit jaar helemaal geen Nederlanders. In totaal waren er 6 categorieën waarin fleetmanagers konden meedingen. Jorge Fernández van het Zwitserse Roche, met een wereldwijde vloot van zo’n 14.200 voertuigen, won dus de Global Fleet Manager Award. Tweede werd de Amerikaan John Dmochowsky, fleetmanager van het Amerikaanse voedselconglomeraat Mondelez International (10.000 voertuigen). Bij Roche stond het beleid vooral in het teken van vergroening, bij Mondelez voor het verlagen van de TCO.

Dan waren er ook (nieuwe) prijzen voor de European Optimisation Fleet Manager of the Year, de European Green Fleet Manager, de European Smart Mobility Manager, de European Safety Fleet Manager en de European (dus geen Global) Fleet & Mobility Manager of the Year. Wat Smart Mobility betreft, won de Fin Jarno Pajunen van Nokia de prijs. Bij dat bedrijf wordt afgestapt van het traditionele fleetmanagement en gaat men naar Mobility-as-a-Service (MaaS) en is er zelfs een Benefit-as-a-Service (BaaS) aanbod. Ook bijzonder: de categorie Safety Fleet Manager. Die eer ging ook naar John Dmochowsky van Mondelez. Bij dat bedrijf volop aandacht voor veiligheidssnufjes in de auto en alle berijders krijgen een rijvaardigheidstraining en gebruiken een app om hun prestaties op dat vlak voortdurend te monitoren.

Categorie: Evenementen
Labels: Fleet Europe Awards