Volkswagen Transporter winnaar Bestelauto Expo Publieksprijs 2020

dinsdag 12 november, 2019

Als het om bestelauto’s gaat, mag de Volkswagen Transporter zich een jaar lang de publiekslieveling van Nederland noemen. Dat blijkt uit de vandaag bekendgemaakte uitslag van de verkiezing Bestelauto Expo Publieksprijs 2020. Aan deze verkiezing is geen vakjury te pas gekomen; het publiek mocht kiezen uit alle beschikbare bestelauto’s en pick-ups op de Nederlandse markt.

Robert Haslinghuis (l) van Volkswagen Bedrijfswagens krijgt de prijs overhandigd van Patrick van Tilburg van Bestelauto EXPO

De prijs is vandaag, op de openingsdag van de vakbeurs Bestelauto Expo in Houten, uitgereikt aan Robert Haslinghuis van Volkswagen Bedrijfswagens. De Transporter, die ook winnaar is in zijn categorie Gesloten Bestelauto’s Middenklasse, is niet de enige Volkswagen die zich in een grote belangstelling mag verheugen: in de categorie Compact is de Caddy favoriet gebleken. Bij de Gesloten Bestelauto’s Groot gaan de meeste stemmen naar de Mercedes-Benz Sprinter, terwijl de MAN eTGE de meeste handen op elkaar krijgt bij de overkoepelende categorie voor elektrische bestelauto’s (van alle formaten). Bij de pick-ups gaat de hoogste eer naar de Toyota Hilux.

Interesse peilen

De Bestelauto Expo Publieksprijs is een initiatief van het platform Bestelauto Expo, dat behalve de tweedaagse vakbeurs ook een kwartaalmagazine, een website en een wekelijkse nieuwsbrief over lichte bedrijfswagens omvat. Directeur Patrick van Tilburg: “Met deze prijs hebben wij getracht om wat extra

Ook een categorie e-bestelauto’s. De MAN eTGE kreeg de meeste stemmen van het publiek

reuring op ons platform te bewerkstelligen. Belangrijker vinden we het echter om de bestelauto in het algemeen wat positieve aandacht te geven door de gebruikers c.q. bezitters deze zelf te laten beoordelen. Je deelt met jouw stem immers een compliment uit aan de bestelauto van jouw keuze. Bovendien krijgen wij op de achtergrond inzicht in waar de interesses van onze lezers en bezoekers zoal liggen. Nou, dat is wel duidelijk, want zowel Volkswagen als Citroën zijn met hun complete modelgamma’s in de verschillende categorieën in de top-3 geëindigd, terwijl we ook twee Toyota’s tellen. Interessant is dat de Streetscooter, die behoorlijk afwijkt van de reguliere bestelauto, ook heel wat fans tot een stem heeft weten te verleiden: hij is tweede geworden bij de elektrische bestelauto’s.”

Verkiezing voor iedereen

Aan de verkiezing kon iedereen de afgelopen maanden meedoen door online te stemmen. Er was keuze uit alle leverbare merken en modellen op de Nederlandse markt. De auto’s zijn in vijf categorieën ingedeeld: gesloten bestelauto compact, middenklasse en groot, een algemene groep elektrische modellen en pick-ups. Daaruit zijn telkens de drie hoogst scorende modellen nog even extra onder de aandacht gebracht, waarna het tot onderstaande uitslag is gekomen:

Categorie 1: Gesloten Bestelauto Compact
1 – Volkswagen Caddy    42% van de stemmen in deze top-3
2 – Ford Transit Connect    34%
3 – Citroën Berlingo VAN    24%

Categorie 2: Gesloten Bestelauto Middenklasse
1 – Volkswagen Transporter    55%
2 – Toyota Proace    30%
3 – Citroën Jumpy    15%

Categorie 3: Gesloten Bestelauto Groot
1 – Mercedes-Benz Sprinter     42%
2 – Volkswagen Crafter    35%
3 – Citroën Jumper    23%

Categorie 4: Gesloten Bestelauto EV
1 – MAN eTGE    40%
2 – Steetscooter WORK    33%
3 – Volkswagen e-Crafter    27%

Categorie 5: Pick-up
1 – Toyota Hilux    45%
2 – Volkswagen Amarok    32%
3 – FORD USA F-150    23%

Beurs vandaag en morgen

Bestelautojournalist Jeroen Ekeler als dagvoorzitter tijdens de prijsuitreikingen

De beurs Bestelauto Expo is vandaag nog tot 21:00 uur en morgen van 10:00 tot 18:00 uur te bezoeken in Expo Houten. De beurs is hét vakevenement voor iedereen die actief is in het totale bedrijfswagen-segment en voor iedereen die verantwoordelijk is voor de aanschaf en het beheer van bestelwagens tot 3.500 kg. Het is de plek waar gedurende twee dagen zzp’ers, mkb’ers, fleetowners en diverse automotive-managers uit de sector elkaar ontmoeten. Gratis aanmelden kan via deze link.

Categorie: Bestelauto's / Logistiek
Labels: Bestelauto Expo, Bestelauto Expo Publieksprijs