Jaguar I-PACE gaat slim laden met Jedlix

maandag 18 november, 2019

Jaguar gaat samenwerken met het slimme laadplatform Jedlix. Deze laaddienst optimaliseert straks de laadsessies van de Jaguar I‑PACE door zo veel mogelijk te laden op het gunstigste moment voor de energiemarkt. Dat is ‘groener’ en scheelt ook kosten.

Met het groeiende aantal elektrische auto’s in Nederland groeit ook de vraag naar duurzaam opgewekte energie en slimme laadmogelijkheden. Jaguar en Jedlix spelen hierop in met de Slim Laden-technologie. Via de Jedlix-applicatie – geïntegreerd in het Incontrol-infotainmentsysteem van de I‑PACE – kan de bestuurder van een Jaguar I‑PACE eenvoudig zijn vertrektijden en de daltarieven invoeren. De Jedlix-applicatie optimaliseert automatisch de laadtijden tijdens de daluren en voor de energiemarkt en maakt gebruik van de internetverbinding van de auto. Op deze manier ontlast de Jaguar I‑PACE het energienet en wordt de CO2-uitstoot beperkt.

Volgens Niels Burgman, General Manager Electric Vehicles Jaguar Land Rover Benelux, moet de techniek ook helpen het energienet meer te balanceren. “Ik ben enthousiast omdat duizenden I‑PACE-rijders snel toegang krijgen tot deze dienst. We gaan aan de slag om de ervaringen en verbeteringen dan snel toe te passen. Dit heeft een enorme impact.”

Behalve dat elektrisch rijden de CO2-uitstoot verlaagt, reduceert slim laden via de Jedlix-applicatie ook de Total Cost of Ownership (TCO) van de Jaguar I‑PACE. Energiepartners en netbeheerders – zoals Eneco, ENGIE, OM | Nieuwe Energie en Tennet – belonen namelijk Jedlix voor het slim laden van elektrische auto’s. De opbrengsten daarvan worden vervolgens onder de gebruikers van de app verdeeld.

Vorige week sleepte de I-Pace opnieuw een prijs in de wacht: die van ‘Goldenes Lenkrad’ (beste SUV). Eerder werd de I-Pace al bekroond tot ‘World Car of the Year 2019’.

Categorie: Laadinfrastructuur
Labels: Jaguar, Jaguar I-PACE, Jaguar Land Rover