Megaorder voor Citroën: 400 C3’s voor Wevi

dinsdag 19 november, 2019

De Nederlandse Citroën-importeur gaat 400 C3’s leveren aan Wevi, mobiliteitsbeheerder voor een groot aantal bedrijven. De auto’s worden ingezet als voorloop- en shortleaseauto’s voor onder meer een bouwonderneming.

Wevi is onderdeel van de Viscaal Groep, onder andere de club die begin dit jaar het Amsterdamse deelautoconcept Fetch Car Sharing begon met 200 Renault Zoe’s. Wevi werd opgericht in 2006 en was toen nauw gelieerd aan bouwbedrijf VolkerWessels. Het realiseert voor klanten vooral inkoopvoordeel door voertuigen gezamenlijk in te kopen. Maar het doet ook aan wagenparkbeheer, heeft een online autoregeling en doet aan poolautobeheer.

Volgens Citroën is de keus voor de C3 vooral gevallen door het design en het infotainmentsysteem van de Citroën. De voorloopauto’s worden voornamelijk ingezet voor jongere werknemers. “We zijn begonnen met een kleine vloot C3’s, maar toen we het enthousiasme bij de berijders zagen, hebben we ervoor gekozen om de vloot fors uit breiden”, aldus Rene Viscaal, directielid van het bedrijf. Ook de lage kilometerkostprijs, mede vanwege zijn hoge restwaarde en het lage verbruik, heeft meegespeeld in de beslissing.

Wevi heeft de eerste Citroëns C3 al in ontvangst genomen. De gehele vloot van 400 auto’s zal nog dit jaar volledig zijn uitgeleverd.

Categorie: Aanbesteding / Tender
Labels: Citroen, Viscaal Groep, Wevi