Nederland groenste jongetje in ALD Automotive-klas

donderdag 21 november, 2019

Van alle 43 landen waarbinnen de ALD Automotive Groep actief is, komt Nederland als beste uit de bus als het gaat om resultaten behalen in de energietransitie. Daarvoor heeft de Nederlandse tak de Green Powertrain Transition Award in ontvangst mogen nemen.

Deze ‘eigen’ prijs van de ALD Automotive Groep is er om de transitie naar zuinige auto’s te versnellen. De Nederlandse tak wist in een jaar tijd het aandeel dieselauto’s binnen de vloot terug te dringen naar 27 procent en het aandeel elektrische auto’s te verhogen van 7 procent naar 22 procent. Voor die prestatie is het nu beloond. Maar ook omdat de leasemaatschappij in Nederland een rol vervult in een ‘transitieplan op maat’ voor de klant. Aan ‘gedegen EV-advies’ is grote behoefte in de markt.

Maar volgens Nicole De Kleermaeker, Manager Corporate & International Sales, die de award in ontvangst mocht nemen, wordt 2020 het jaar van de waarheid. “Vanaf volgend jaar heeft de elektrische auto een duidelijk minder gunstig fiscaal voordeel. Dus elektrisch zal meer moeten concurreren met benzine, diesel en hybride. Voor ons dus een interessante uitdaging om deze trend voort te zetten. Maar we hebben er vertrouwen in!”

Categorie: Milieu / CO2-besparing
Labels: ALD Automotive