EVBox viert mijlpaal: 100.000 laadpunten wereldwijd

vrijdag 15 november, 2019

EVBox, leverancier van laadpunten voor elektrische voertuigen, meldt een nieuwe mijlpaal: wereldwijd heeft 100.000 laadpunten verkocht. Ter ere van die mijlpaal wordt er vanaf nu een boom gepland voor elk nieuw EVBox laadpunt dat geïnstalleerd wordt.

Kristof Vereenooghe op het podium tijdens het evenement REVOLUTION Connected NYC in New York op 14 november

Het van oorsprong Nederlandse EVBox is inmiddels een van de grootste leveranciers wereldwijd, en levert laadpunten aan meer dan 55 landen. EVBox biedt alle type laadoplossingen aan: AC (regulier) en DC (snel), thuis, op het werk, openbaar, en ook ultrasnelle laders (350 kW) voor bijvoorbeeld snelwegen en taxicentrales. De vraag naar snelle laadstations neemt snel toe en daarom heeft EVBox tot nu toe wereldwijd meer dan 1.500 snelladers geproduceerd en geleverd.

Tussen 2015 tot 2019 heeft EVBox haar totale netwerk met 400% uitgebreid (van 20.000 naar 100.000 laadpunten), met de ambitie om ervoor te zorgen dat duurzaam elektrisch vervoer de komende jaren de standaard wordt in de transportsector. Daarom heeft EVBox vorig jaar de belofte uitgesproken om in 2025 minstens 1 miljoen laadstations wereldwijd geïnstalleerd te hebben.

De actie om nu een boom voor iedere nieuw laadpunt te planten, is gestoeld op recent onderzoek van Science Magazine. Dat stelt dat het planten van bomen een “verbluffend potentieel” heeft om de klimaatcrisis te bestrijden. Uit de data blijkt dat twee derde van alle uitstoot die nu nog in de atmosfeer aanwezig is, met een wereldwijd boomplant programma kan worden verwijderd.

Categorie: Laadinfrastructuur
Labels: EVBox