Alphabet en Friesland Lease winnaars Beste leasemaatschappij 2020

dinsdag 3 december, 2019

Zojuist zijn op het Lease Event van de Vereniging Zakelijke Rijders (VZR) de winnaars bekendgemaakt van de verkiezing Beste Leasemaatschappij van 2020. Zowel Alphabet Nederland als Friesland Lease mochten elk twee titels mee naar huis nemen.

Alphabet won namelijk in de categorie grote leasemaatschappijen (rapportcijfer 8,4) en in de categorie private lease (8,9). Friesland Lease kreeg goud als middelgrote speler (rapportcijfer 8,2) en won in de categorie wagenparkbeheerders met een 8,4.

Zilver en brons waren er voor respectievelijk voor ALD Automotive en Arval als grote leasespelers. In de categorie middelgroot en klein ging het zilver naar WagenPlan en het brons naar Wittebrug Lease. Beste Leasemaatschappij 2020 in de categorie wagenparkbeheerders is, naast Friesland Lease als eerste (8,4), Van Mossel Leasing als tweede en Alphabet Nederland als derde. Private leaserijders kenden de tweede plaats toe aan IKRIJ.nl en de derde plek aan ALD Automotive.

Gemiddeld rapportcijfer lager

In het jaarlijks onderzoek van VZR, in samenwerking met Tevreden.nl, spraken ruim 9.000 respondenten hun waardering uit over hun leasemaatschappij. Het gemiddelde rapportcijfer dit jaar kwam uit op een 7,9 dat is iets lager dan het laatste rapportcijfer uit 2017. Ook de gemiddelde NPS score van 22 was 9 punten lager dan die van 2017. Uit het onderzoek blijkt dat er niet direct meer ontevreden berijders zijn, maar dat er vooral minder berijders zijn die bovenmatig tevreden zijn.

VZR-voorzitter Jan van Delft: ”Hoewel leaserijders iets minder tevreden zijn dan in onze vorige meting, zien we cijfers ruim boven de acht op diverse onderdelen. De beoordeling door de wagenparkbeheerders valt op doordat zij de top drie, nagenoeg overal, ruim boven de acht waarderen. De Private Lease-rijders zijn zeer tevreden, met name over communicatie en onderhoud en geven zelfs negens.”

Morgen een uitgebreid verslag van dit TOL-onderzoek in onze nieuwsbrief. Nog geen abonnee? Meldt u snel aan op de homepage van TrendsinAutoleasing! U hoeft alleen uw emailadres in te vullen!

Categorie: Marktcijfers / brancheberichten
Labels: Alphabet, Friesland Lease, Leasemaatschappij van het jaar, VZR