ALD start zakelijk deelconcept ALD Carsharing

donderdag 5 december, 2019

ALD Automotive lanceert in Nederland het zakelijk autodeelconcept ALD carsharing, De deelauto’s kunnen door meerdere werknemers worden gebruikt, zowel zakelijk als privé. Op termijn ook voor meerdere bedrijven die hetzelfde bedrijventerrein delen.

Het autodeelconcept moet een oplossing zijn voor bedrijven met beperkte parkeermogelijkheden, een wisselende personeelsbezetting hebben of medewerkers die niet in aanmerking komen voor een eigen leaseauto. ALD carsharing moet er ook voor zorgen dat de capaciteit van zakelijke auto’s beter benut wordt en, bij de inzet van een elektrische deelvloot, moet bijdragen aan CO2-reductie.

ALD carsharing wordt momenteel in 3 landen uitgerold: Frankrijk, Spanje en Nederland. Het concept is in Italië bedacht en Nederland heeft een grote rol gespeeld in de pilotfase, zegt Marketing & Strategy Director Lonneke van der Horst. “Het is een gebruiksvriendelijk concept: met een app kan de auto worden gereserveerd, is hij keyless te openen en gebruikers kunnen aangeven of het voor zakelijk of privégebruik is. Alles wordt automatisch geregistreerd, hierdoor verminderen de administratieve lasten en kunnen er kosten bespaard worden. En het biedt volop kansen voor het stimuleren van elektrisch rijden. Het concept past goed in onze ambitie om voorop te lopen met nieuwe producten en technologieën.”

Momenteel hebben bedrijven de beschikking over een eigen deelvloot via ALD carsharing. In de toekomst wil ALD Automotive ook de mogelijkheid bieden om meerdere bedrijven die hetzelfde bedrijventerrein delen, gebruik te laten maken van dezelfde deelauto’s.

Lees hier ons eerdere interview met Lonneke van der Horst over ALD’s visie op het ‘ontwerpen van mobiliteit’.

Categorie: Huur & Deelauto's
Labels: ALD Automotive, ALD carsharing