Europcar met Stapp.in (Vecore) in zakelijk autodelen

donderdag 19 december, 2019

Autoverhuurbedrijf Europcar Nederland stapt in autodelen met Stapp.in. leverancier van autodeeloplossingen. De hoge mate van gebruiksvriendelijkheid van de Stapp.in app gaf de doorslag bij de keuze, aldus de autoverhuurder.

Voor Europcar is het autodeelproduct een aanvulling op het huidige assortiment. Het wil de klant voorzien van brede mobiliteitsoplossingen waarmee klanten de totale kosten van het huidige wagenpark ook kunnen verlagen, benadrukt Marc Beers commercieel directeur van Europcar Nederland. “Daarnaast verhoogt het bij bedrijven de interne flexibiliteit en draagt het bij aan duurzaamheid. Via de Stapp.in app is het mogelijk om het zakelijk account ook privé te gebruiken, hiermee kunnen organisatie de auto’s buiten kantoortijden ook beschikbaar stellen voor privé gebruik.”

Europcar Nederland, franchisenemer van Europcar International, is een van de grootste autoverhuurbedrijven van het land. Het heeft in Nederland een landelijk dekkend netwerk met 38 vestigingen. Het gaat nu bestaande auto’s voorzien van een Stapp.in box, geleverd door Vecore dat eerder dit jaar werd opgericht als het ‘MaaS-label’ van Stapp.in. Vecore richt zich met MaaS-oplossingen op mobiliteitsplatformen, wagenparkbeheerders, leasemaatschappijen en autoverhuurders.

De gebruiksvriendelijkheid van de app speelde voor Europcar een belangrijke rol bij de oriëntatie. “Het moet vooral flexibeler en eenvoudiger worden”, aldus Beers. Door middel van een slimme planningsmodule kunnen organisaties een goed gereguleerde toegang tot de bedrijfsauto’s verlenen. De klant kan middels een app de reservering plaatsen en de auto openen en sluiten. Hierdoor is fysieke sleuteloverdracht niet meer nodig.

Categorie: Huur & Deelauto's
Labels: Europcar, Stapp.in, Vecore