Volkswagen versnelt elektrisch offensief

maandag 30 december, 2019

Niet in 2025 maar in 2023 moet de mijlpaal van één miljoen elektrische auto’s zijn behaald, meldt Volkswagen vandaag. Voor 2025 richt het merk zich nu op 1,5 miljoen e-auto’s, 50 procent meer dan oorspronkelijk gepland.

Met de wereldpremière van de ID.3 afgelopen september en de start van de productie in Zwickau in november zijn de eerste twee belangrijke mijlpalen behaald. In 2020 start de marktintroductie van dit eerste elektrische model. De ID.3 gaat naar verwachting aankomende zomer de weg op.
De investeringen die ermee gemoeid zijn bedraagt zo’n 33 miljard euro, meldt Volkswagen in een persbericht. Zwickau moet uitgroeien tot de grootste en meest efficiënte productiefaciliteit van elektrische auto’s in Europa. Binnenkort start ook de productie van de ID.3 in fabrieken in de Verenigde Staten en China.

De duizenden voor Nederland beschikbare plekken van de ID.3 zijn overigens allemaal al vergeven. Klanten konden zich er eerder voor inschrijven. De prijzen en specificaties van de ID.3 1ST en de reguliere modellen worden binnenkort bekendgemaakt. De ID.3 wordt snel gevolgd door de productieversie van de ID. CROZZ, die ook in 2020 zijn wereldpremière gaat beleven.

Naast de productie van ev’s start Volkswagen in 2020 in samenwerking met de Zweedse accubouwer Northvolt met het ombouwen van de fabriek in Salzgitter naar de eerste accufabriek met een capaciteit van 16 gigawattuur. Deze faciliteit gaat naar verwachting vanaf eind 2023 starten met de productie.

Categorie: Elektrisch rijden / Plug-in
Labels: Volkswagen, Volkswagen ID.3