SKODA’s eerste elektrische SUV gaat ENYAQ heten

woensdag 12 februari, 2020 Photo

SKODA ENYAQ: dat wordt de naam van SKODA’s eerste elektrische SUV op basis van de Modular Electrification Toolkit (MEB-platform) van de Volkswagen Groep. Met deze volledig elektrisch aangedreven SUV introduceert het merk een nieuwe naam waarvan de letter ‘E’ verwijst naar e-mobility en de ‘Q’ de verwantschap met de SUV-serie onderschrijft.

Dat er na is gedacht over de naam, wordt wel duidelijk als SKODA de betekenis van de naam ENYAQ verduidelijkt. De naam is afgeleid van de Ierse naam ‘enya’, wat ‘bron van leven’ betekent. Enya zelf stamt af van het Ierse Gaelic-woord ‘Eithne’, wat staat voor ‘essentie’, ‘levenskracht’ of ‘principe’. Overigens zullen alle toekomstige volledig elektrische modellen van SKODA op het MEB-platform een naam uit de Ierse taal krijgen.

Hoe dan ook, SKODA stelt zelf in het persbericht dat deze ‘bron van leven’ een nieuw begin symboliseert in het nieuwe tijdperk van elektromobiliteit. En dat in het jaar waarin het merk zijn 125-jarig jubileum viert. Wat kunnen we melden over de auto zelf? Nog bar weinig. Details geeft de fabrikant pas later. Wel is eerder de conceptversie van de ENYAQ gepresenteerd, de VISION iV.

De conceptversie van de ENYAQ: de SKODA VISION iV

Vorige maand trapte het Tsjechische merk hun nieuwe, elektrische submerk af: de ‘iV’ (inclusief mobiliteitspas van Shuttel!). Daarin vooralsnog vooral geëlektrificeerde modellen, zoals de Octavia iV die deze zomer op de markt moet komen. 100% elektrisch rijden kan vooralsnog alleen met de CITIGOᵉ iV.

Categorie: Elektrisch rijden / Plug-in
Labels: Skoda, Skoda Enyaq