Dit wordt de tweede telg van Volkswagens ID.Familie: de ID.4

dinsdag 3 maart, 2020 Photo

Terwijl het nog wachten is op de verkoopstart van de elektrische Volkswagen ID.3 heeft het merk vandaag de tweede telg uit de ID-familie gepresenteerd: de ID.4. Het is een SUV die ook gebruik maakt van het modulaire MEB-platform dat Volkswagen speciaal voor elektrische modellen heeft ontwikkeld.

Met de productiestart van de ID.3 afgelopen november heeft Volkswagen naar eigen zeggen een nieuwe mijlpaal bereikt in de transformatie naar een elektrische toekomst. Het merk heeft haar autofabriek in Zwickau voor conventionele auto’s volledig omgebouwd naar een productiefaciliteit voor elektrische auto’s. De transformatie begon in 2018 en is helemaal voltooid in 2021. Het moet dan behoren tot de grootste en meest efficiënte fabriek voor elektrische auto’s in Europa.

Maar de afgelopen tijd zijn het vooral de technische problemen die de ID.3 in het nieuws brengen. De ID.3 moet van de zomer leverbaar worden, maar enkele Duitse media verklaren dat dit wel eens een jaar kan worden uitgesteld. De auto zou kampen met forse softwareproblemen, 10.000 experts zouden er momenteel mee bezig zijn om die problemen op te lossen. De ID.3 zou plotseling uitvallen en systeemonderdelen werken niet goed. Toch blijft Volkswagen zeggen de auto gewoon deze zomer te leveren.

Tegen die tijd moeten we ook weten wanneer de nu onthulde ID.4 op de markt moet komen. Volgens VW wordt hij vanaf medio dit jaar ‘klimaatneutraal’ geproduceerd in Zwickau, zoals Volkswagen het benadrukt. Naar verluidt krijgt de dikste variant een actieradius van 500 kilometer. Laden kan met wisselstroom, 3-fase stroom en gelijkstroom. De ID.4 wordt om te beginnen leverbaar met achterwielaandrijving. Later volgen vierwielaangedreven versies.

Categorie: Elektrisch rijden / Plug-in
Labels: Volkswagen, Volkswagen ID.4