Volledig elektrische Dacia Spring wordt de ideale deelauto

maandag 9 maart, 2020 Photo

Hoewel nog een concept – de auto komt pas volgend jaar op de markt – zegt Dacia dat hun 100% elektrisch aangedreven Spring de voordeligste elektrische auto van Europa wordt. De Roemeense autobouwer, onderdeel van Renault, belooft een actieradius van ruim 200 kilometer volgens WLTP. Het maakt hem ‘ideaal’ als deelauto.

De Dacia Spring is een 100% elektrisch aangedreven stadsauto met vijf portieren, vier zitplaatsen en een eenvoudige instap, meldt het persbericht. Deze ‘showcar’ is bovendien geheel in lijn met de visie van Groupe Renault ontworpen om betaalbare en duurzame mobiliteit voor iedereen te bieden, zonder de waarden en filosofie van Dacia uit het oog te verliezen.

Kortom, een robuust voertuig dat niet alleen particulieren maar ook zakelijke rijders moet overtuigen, aldus Dacia. Maar vooral ook de aanbieders van mobiliteitsdiensten zoals autodeelbedrijven. De auto is goedkoop (voor een EV), robuust, biedt plaats aan vier volwassenen, heeft vijf portieren, is ‘SUV-achtig’ hoog (makkelijke instap!) en dus elektrisch (geen uitstoot!) met lage onderhoudskosten en is gemakkelijk op te laden, zo belooft ons Dacia. De range van ruim 200 kilometer is daarbij heel acceptabel. Overigens heeft Groupe Renault in deze markt al de grootste vloot elektrische deelauto’s (7.800 stuks van Renault ZOE, Kangoo Z.E. en Twizy) in Europa, benadrukt de autobouwer.

Categorie: Elektrisch rijden / Plug-in
Labels: Dacia, Dacia Spring