Louwman Group haalt elektrische BYTON naar Nederland

woensdag 18 maart, 2020 Photo

Voor Nederland wordt Louwman Group de exclusieve Retail Partner voor het Chinese BYTON. Het eerste, volledig elektrische model, de BYTON M-Byte, is inmiddels te bestellen, maar komt pas in het tweede helft van 2021 op de markt. De start-up heeft een designcentrum in München, productie- en ontwikkelingsfaciliteiten in het Chinese Nanjing en een technologisch ontwikkelingscentrum in het Amerikaanse Silicon Valley.

In totaal zes landen wordt de BYTON leverbaar. Alleen in Nederland wordt Louwman verantwoordelijk. Daarvoor wordt een apart bedrijf opgezet, meldt Louwman. De overige landen die live gaan zijn Zwitserland, Duitsland, Noorwegen, Frankrijk en Zweden.

Volgens het persbericht ontwikkelt en bouwt BYTON intelligente, premium elektrische auto’s voor de automobiliteit van de toekomst, waarin mobiliteit steeds meer een digitale, op netwerken gebaseerde, ervaring is. Hoe dat er precies uit komt te zien? De M-Byte, het eerste model van het merk, is een ruime SUV met een groot (48 inch) display aan boord, dat uiteenlopende vormen van connectiviteit mogelijk maakt. Er komen drie varianten: de ‘kleinste’ (272 pk) krijgt een accu van 72 kWh aan boord waarmee de auto zo’n 360 kilometer (WLTP) ver komt. De overige twee krijgen beiden een accu van 95 kWh (en 408 pk’s) waarmee de versie met 4WD een range krijgt van 435 kilometer en die met alleen tweewielaandrijving 460 WLTP-kilometers.

Volgens Eric Louwman, President Louwman Group is BYTON’s visie vanaf het begin gericht op de ontwikkeling van een ‘smart device on wheels’. “Wat goed aansluit op de snel veranderende toekomst van mobiliteit en mobiliteitsdiensten. Daarom kiest BYTON heel bewust voor Louwman Group als Retail & Service Partner voor Nederland. Naast onze automotive activiteiten zijn wij ook zeer actief met innovatieve mobiliteitsvormen. Met recente investeringen in de Mobiliteitsfabriek (MIG), Fietsvoordeelshop.nl en WeGo carsharing zijn we die fors aan het versnellen. We kijken enorm uit naar deze kans om vanuit een nieuwe organisatie dit merk in Nederland te introduceren. Onze ervaring met online retailer Auto.nl komt hierbij goed van pas.”

Exacte prijzen zijn nog niet gecommuniceerd maar zal naar verluidt vanaf 55.000 euro zijn.

Categorie: Elektrisch rijden / Plug-in
Labels: BYTON, Louwman Group