Elektrische Polestar 2 nu ook te koop – eerste leveringen in juli

donderdag 19 maart, 2020 Photo

De levering van de eerste gereserveerde Polestar 2 begint naar verwachting medio juli van dit jaar. Volgens Polestar is de grote hoeveelheid pre-orders een belangrijke graadmeter voor de uiteindelijke vraag; en die ziet er dus gunstig uit. De vraag komt niet alleen van mensen die voor het eerste elektrisch gaan rijden, maar ook van klanten die al aan hun tweede of derde elektrische auto toe zijn.

De aandrijflijn van de Polestar 2 bestaat uit twee elektrische motoren, een op de vooras en een op de achteras. Samen leveren ze 408 pk en 660 Nm met als doel een acceleratie van 0-100 km-u in 4,7 seconden. De vierwielaandrijving zorgt tijdens actieve ritten voor een indrukwekkende stabiliteit en een solide rijgedrag onder natte of winterse omstandigheden. De vijfdeurs fastback heeft een 78kWh sterke accu voor een maximaal bereik van 470 kilometer (WLTP).

De Polestar 2 is ook een forse auto. Hij biedt volop ruimte voor 5 passagiers en bagage. Net als veel andere ev’s is de accu in de bodem geplaatst voor een optimale benutting van de ruimte. Onder de achterklep schuilt een flinke laadruimte van 405 liter. Door het ontbreken van een verbrandingsmotor is er voorin ook een bagageruimte van 35 liter. Mocht dat niet genoeg zijn, dan kan ook de gedeelde achterbank (60/40) neergeklapt worden. De Polestar 2 kan bovendien nog uitgerust worden met een imperiaal die tot 75 kilo kan dragen. Hij is er ook met een elektrisch inklapbare trekhaak. Het toegestane, geremde aanhanggewicht is het hoogste binnen dit segment van elektrische auto’s, namelijk 1.500 kilo, wat genoeg is voor de meeste caravans en paardentrailers.

Het heet ook de eerste auto te zijn met een geïntegreerd Android-infotainmentsysteem, dat  toegang biedt tot diensten zoals Google Assistant, Google Maps en Google Playstore, eenvoudig te bedienen met voice control en het 11 inch grote touchscreen.

De auto is er vanaf € 59.800. Eerder deze maand werd bekend dat ALD Automotive de leasepartner wordt van Polestar.

Categorie: Leasetoppers
Labels: Polestar, Polestar 2