Mazda3 wint World Car Design of the Year 2020

donderdag 9 april, 2020 Photo

De Mazda3 is gekozen tot World Car Design of the Year 2020, een aparte categorie bij de World Car Awards (WCA). Het is de tweede keer dat een Mazda deze titel pakt, na de MX-5 in 2016. De award vormt een fraaie bekroning van het honderdjarig bestaan ​​van de onderneming dit jaar.

Bij ontvangst van de prijs toonde Akira Marumoto, President en CEO van Mazda Motor Corporation, allereerst zijn medeleven aan iedereen die door het coronavirus is getroffen. Verder zegt hij vereerd te zijn met de prijs in ‘dit speciale jaar van het 100-jarig jubileum van de oprichting van onze onderneming’. “We zullen onze klanten unieke producten, designs, technologieën en rij-ervaringen blijven bieden”.

Mazda’s Kodo designtaal, zoals deze voor het eerst in 2010 werd geïntroduceerd, moet de vitaliteit in een auto uitstralen, zonder dat deze in beweging is. Een soort gecontroleerde levendigheid. Vooral dit element bleek de drijvende kracht te zijn achter de meermaals bekroonde styling van de huidige Mazda-reeks. De Mazda3, gelanceerd in 2019, toont de doorontwikkeling van deze Kodo designtaal, met een focus op een minimalistische, minder-is-meer esthetiek, geïnspireerd op de meest pure tradities van de Japanse kunst.

De World Car Awards is een jaarlijkse verkiezing door een jury van 86 auto-journalisten uit 25 landen. Winnaar is dit jaar een auto die hier in Nederland niet wordt verkocht: de Kia Telluride, een grote SUV. Kia won ook in de categorie World Urban Car met de Kia Soul EV. Porsche won met zijn elektrische Taycan maar liefst in twee categorieën, die van World Luxury Car en World Performance Car.

 

Categorie: Prijzen & Awards
Labels: Mazda, Mazda3