Hyundai gaat van start met de productie van de vernieuwde i30

woensdag 20 mei, 2020 Photo

De eerste exemplaren rollen vanaf 25 mei van de band bij Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC), de Hyundai-fabriek in Nošovice in Tsjechië. Zowel de i30 5-deurs, de i30 Fastback als de i30 Wagon onderging een uitgebreide update. Onder andere te voorzien van Mild-Hybrid-technologie. De vernieuwde Hyundai i30 wordt deze zomer in de Nederlandse showrooms verwacht, de prijzen worden later bekendgemaakt.

De i30 is een belangrijke auto voor Hyundai in Europa. Sinds de lancering van de i30 in 2007 verkocht Hyundai in Europa meer dan een miljoen exemplaren van deze middenklasser. De i30 was het allereerste model van Hyundai uit de ‘i-serie’. Later volgden onder meer de i10 en i20. Het debuut van de i30 markeerde bovendien het begin van de massaproductie in 2008 van Hyundai-modellen bij HMMC.

‘De i30 is altijd een van onze populairste modellen in Europa geweest’, aldus Andreas-Christoph Hofmann, Vice President Marketing & Product bij Hyundai Motor Europe. “Hij is echt gemaakt voor Europa, in Europa – vanaf het ontwerp en de bouw tot het moment dat hij van de band rolde. Het vernieuwde model bevat een hele reeks verbeteringen.”

De vernieuwde Hyundai i30 kreeg een nieuwe voor- en achterbumper, een nieuwe grille en nieuwe V-vormige LED-dagrijverlichting (DRL). Nieuw ontworpen 16- en 17-inchvelgen zorgen voor een fraai zijaanzicht van de auto. Bovendien is de op de autosport geïnspireerde uitvoering N Line ingrijpend aangepast en – na de i30 5-deurs en de i30 Fastback – nu ook voor de vernieuwde i30 Wagon leverbaar.

Wat betreft het gamma aandrijflijnen: nieuw is dat de 1.0 T-GDI-benzinemotor met 88 kW (120 pk) optioneel is te combineren met 48-volt Mild-Hybrid-technologie voor een lager brandstofverbruik. Deze aandrijflijn is voor het eerst ook leverbaar met een Intelligent Manual Transmission (iMT); een nieuwe handgeschakelde zesversnellingsbak die ontkoppelt als de bestuurder het gaspedaal loslaat, voor extra brandstofbesparing.

Categorie: Leasetoppers
Labels: Hyundai, Hyundai i30