Dit wordt het nieuwe ‘familiegezicht’ van Opel

dinsdag 9 juni, 2020 Photo

De Opel Vizor. Geen benaming voor een nieuw model van Opel, maar de benaming van het nieuwe ‘gezicht’ van alle toekomstige Opels. Geïnspireerd op het beschermende vizier van een integraalhelm – en op de iconische Opel Manta uit de jaren ’80! Stoer en puristisch, aldus de designers. Het is straks voor het eerst de zien op de Opel Mokka.

De nieuwe (elektrische) Opel Mokka wordt dus het eerste model met het nieuwe familiegezicht van Opel. Geestelijk vader van dit nieuwe design is Mark Adams, vicepresident van Opel Design. Zijn inspiratie: de iconische Opel Manta. Vorig jaar werd er overigens al gespeculeerd dat dit model weer een rentree zou maken op de markt. Maar van die speculaties wordt anno 2020 inmiddels niets meer vernomen.

Om wat designtaal te bezigen: het nieuwe front moet de visuele breedte van de auto versterken. Het strakke paneel met geïntegreerde koplampen wordt minder verstoord door afzonderlijke onderdelen en decoratie, zoals dat vaak het geval is. Het puristische, met precisie vormgegeven Opel ‘Blitz’ merklogo is centraal op het front geplaatst. Volgens het persbericht is het doel van de Vizor de techniek in de voorkant van de auto te clusteren.

“Wij vonden het erg belangrijk om een nieuw en fris familiegezicht te creëren dat past bij onze designfilosofie van de toekomst: stoer en puristisch. De nieuwe Opel Vizor wijkt ook niet af van het Duitse principe op het gebied van ‘vorm volgt functie’. Een traditionele grille is niet nodig in een elektrisch aangedreven auto zoals de Mokka, dus kunnen we toekomstige verlichting en andere technieken integreren in de hightech, beschermende Opel Vizor”, aldus Mark Adams.

Overigens trapt de Mokka niet alleen af met het nieuwe ‘aangezicht’, ook het Opel lettertype moet eraan geloven. De nieuwe letter staat eveneens symbool voor de nieuwe generatie Opel-modellen.

De productie van de Opel Mokka moet dit vierde kwartaal van 2020 beginnen, de levering start begin 2021. Het merk trapt af met de batterij-elektrische variant. Andere aandrijvingen volgen.

Categorie: Leasetoppers
Labels: Opel, Opel Mokka